Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Wie storm zaait van T.C. Boyle

Deze zomer en dit najaar verschijnen er belangrijke grote romans van zowel gevestigde nationale als internationale auteurs. In de maanden juli en augustus publiceert Hebban op maandag en op donderdag een sneak preview: een voorpublicatie van belangrijke romans die binnenkort verschijnen.

We trappen de Sneak Preview Zomer af met de nieuwste roman van een van Amerika's belangrijkste auteurs, T.C. Boyle. Een roman over de drang naar totale onafhankelijkheid en de dorst naar geweld, en hoe deze twee hand in hand gaan.

In The Harder They Come  worden twee buitenstaanders op elkaar verliefd. Adam is de zoon van een schooldirecteur en Vietnamveteraan en krijgt niets voor elkaar. Hij vliegt van alle scholen, gaat van de ene psychiater naar de andere. De bom in Adam blijft tikken. Hij verzamelt wapens, slaapt in de wildernis, legt er een papaverveld aan en gaat zonder nachtkijker de deur niet uit. Dan ontmoet hij Sara, gescheiden veertiger en fanatiek dierenliefhebber, die ook tegen álles is: globalisering, samenzweerders, overheidsgeweld. En autogordels. Ze hebben een stormachtige verhouding, tot Sara merkt dat het Adam wel heel erg menens is met zijn vijanden.

The Harder They Come
werd naar het Nederlands vertaald als Wie storm zaait, en verschijnt half augustus bij Meridiaan Uitgevers. 'Boyle weet als geen ander zijn vinger op de polsslag van de tijd te leggen', zo meldt de flaptekst.

In de Verenigde Staten en Duitsland werd deze roman al lovend ontvangen:‘T.C. Boyle flikt het hem weer, en hij schrijft complexer en rijker dan ooit. Van het ijzingwekkende begin tot het bedachtzame einde is het duidelijk dat hier een meesterlijk en stoutmoedig verhaal wordt verteld. Wie storm zaait is Boyle’s krachtigste en vitaalste roman tot nu toe.’ - New York Times

‘Verdomd goed verteld. De roman is niet alleen een spannend verhaal over escalerend geweld, het is ook een analyse van de Amerikaanse samenleving die rafelt aan de randen - soms met dodelijke gevolgen.’
- WELT.de

Benieuwd naar Wie storm zaait ?

Klik hier om de voorpublicatie te lezen.

Sneak Preview Zomer

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug. 

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Wie storm zaait van T.C. Boyle

 

Gerelateerd

Over

T.C. Boyle

T.C. Boyle

T. Coraghessan Boyle (1948, Santa Barbara, Californië) heeft 24 romans gesc...

Gesponsorde boeken