Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: 'Wij zijn niet als hagedissen' van Erika Bianchi

door Hebban Crew 26 reacties
'Wij zijn niet als hagedissen' ('Il contrario delle lucertole', vertaald door Manon Smits) is het eerste boek van Erika Bianchi dat in het Nederlands verschijnt. Het is een roman over het onvermijdelijke lot van vier generaties binnen één familie. Over hoe kinderen met de fouten van ouders moeten leren leven. Bij Hebban kun je alvast een sneak preview van het boek lezen!

Hagedissen hebben de bijzondere eigenschap om hun staart af te werpen wanneer ze aangevallen worden. Dat is niet erg, het duurt een paar dagen maar dan is de staart weer volledig aangegroeid. Wij zijn niet als hagedissen is een troostrijk verhaal dat laat zien dat er – net als de staart van een hagedis – iets terug kan groeien in de leegte die ontstaat als je iets of iemand verliest.

Wij zijn niet als hagedissen

De Bretonse kust, 1948. Het is eind juli, de Tour de France is in volle gang en de achttienjarige Zaro Checcacci, monteur van de Italiaanse ploeg, ontmoet de jonge Franse serveerster Lena. Negen maanden later wordt Isabelle geboren, maar Zaro wil niets van het kind weten. Tien jaar later besluit Lena dat het genoeg is en zoekt Zaro in Italië op. Die is inmiddels getrouwd en heeft een zoontje. Lena vestigt zich met Isabelle in het dorpje, maar als ze een nieuwe liefde ontmoet, laat ze haar dochter achter. Wanneer Isabelle zelf kinderen krijgt, blijkt haar jeugd ernstige sporen achter te hebben gelaten en lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Of toch niet?

Leesfragment

Ben je benieuwd naar deze meeslepende roman? Het boek komt op 16 april pas uit, maar bij ons kun je als een van de eersten een fragment lezen.

Lees hier een sneak preview van Wij zijn niet als hagedissen

‘Wij zijn niet als hagedissen is een krachtige roman die niet aarzelt om de fragiliteit van zijn personages te beschrijven. In een verfijnde, intuïtieve stijl toont Bianchi ons een familie bestaande uit vier generaties, waarvan de leden ieder alleen innerlijke vrede zullen vinden wanneer hun behoefte aan liefde wordt vervuld.’ – HuffPost Italia

Over de auteur

Erika Bianchi (1975) is geboren in Pisa en werkt en woont nu in Florence, waar ze oudheid en archeologie doceert. Als historicus is Bianchi geïnteresseerd in hoe het komt dat mensen worden zoals ze zijn en welke beslissing doorslaggevend is voor de loop van de gebeurtenissen in een leven. Wij zijn niet als hagedissen is haar eerste roman die in het Nederlands verschijnt.

'Ik schrijf omdat ik constant word geplaagd door allerlei twijfels. Schrijven helpt me om die twijfels te begrijpen en om mezelf beter te begrijpen. Het proces van fictie schrijven zorgt voor een wapenstilstand in mijn continue innerlijke strijd tussen de waarheid en de leugen.' - Erika Bianchi

Leestip: Wilke Martens interviewde Erika Bianchi namens Hebban. Dat interview is volgende week te lezen, dus hou de website in de gaten voor meer over dit boek, de schrijfster, stereotypen rondom moederschap en lezen en schrijven in tijden van Corona. Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: 'Wij zijn niet als hagedissen' van Erika Bianchi

 

Gerelateerd

Over

Erika Bianchi

Erika Bianchi

Erika Bianchi (1975) is geboren in Pisa en werkt en woont nu in Florence, waar z...


Gesponsorde boeken