Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: ‘Wolfskinderen’ van Paul Dowswell

door Lindy (Hebban Crew) 15 reacties
De Brit Paul Dowswell verkreeg bijna tien jaar geleden grote internationale bekendheid met zijn YA-roman ‘Ausländer’. Inmiddels is hij enkele boeken verder en kan er nu genoten worden van de vertaling van zijn nieuwste spannende YA-oorlogsroman: ‘Wolfskinderen’. Lees een fragment én maak kans op een pakket met vier boeken van deze auteur!


Paul Dowswell werd meerdere malen onderscheiden voor zijn YA-boeken, waarin hij over bekende historische gebeurtenissen schrijft vanuit een ongebruikelijk gezichtspunt. Aüslander, het boek waarmee hij doorbrak bij een groot publiek, gaat over een Poolse weesjongen die door zijn Arische uiterlijk door Nazi’s in huis wordt genomen. Ook Dowswells boeken 11 november en Sector 20 spelen in oorlogen: in het eerste boek vechten drie jongens in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, in het tweede mag een jongen Oost-Berlijn niet verlaten tijdens de Koude Oorlog. 

Wolfskinderen is de nieuwe young-adult van Dowswell en speelt zich af vlak na de Tweede Wereldoorlog. Het is juli 1945. Het Derde Rijk van Hitler is ten einde gekomen, maar de ellende is nog niet ten einde. Otto is de leider van een groep kinderen die in de kelder van een verlaten ziekenhuis leeft. De wolfskinderen moeten zien te overleven tussen de legers, rivaliserende bendes en een oorlogscrimineel die hen stalkt.  

Voor dit nieuwste boek koos de schrijver wederom een bijzondere invalshoek: hij geeft een beeld van de Duitse kinderen die alleen moeten overleven in een gebombardeerde stad na een verloren oorlog. Het laat de wetteloosheid van die periode zien en het gevaar dat die onbeschermde kinderen destijds liepen.  

Ben je benieuwd geworden naar Wolfskinderen? Lees dan snel een fragment.    

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Wolfskinderen ligt nu in de boekhandel. Wil je kans maken op een pakket met vier boeken van Paul Dowswell? Klik dan hier. Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: ‘Wolfskinderen’ van Paul Dowswell

 

Gerelateerd

Over

Paul Dowswell

Paul Dowswell

Paul Dowswell (1957) is een Britse schrijver van fictie en non-fictie. Hij schri...

Gesponsorde boeken