Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Zeven soorten honger van Renate Dorrestein

'Misschien wel het lekkerste boek voor de zomer', zo kondigt Uitgeverij Podium de nieuwe roman van Renate Dorrestein aan. Een verhaal waarin 'eten of gegeten worden' het centrale thema is. Eind van de week in de boekhandel, nu alvast een Sneak Preview op Hebban!

Vorig jaar verscheen van Renate Dorrestein de spannende roman Weerwater, die ze als writer in residence schreef op uitnodiging van de stad Almere en waarin de hele wereld vergaat, behalve Almere. De roman werd goed ontvangen en kreeg lovende recensies. Een jaar later komt de schrijfster op 3 juni met een zomerroman, Zeven soorten honger. 'Een spannende, lichtvoetige en energieke roman over een van haar grote thema's: eten of gegeten worden', belooft Uitgeverij Podium.

Zeven soorten honger
speelt zich af in een exclusief kuuroord aan de Nederlandse kust, waar maatschappelijk geslaagde mannen hun overtollige kilo's kwijt proberen te raken. In het statige landhuis worden nauwelijks calorieën geserveerd en krijgt het begrip 'lichaamsbeweging' nieuwe dimensies. Er staat veel op het spel voor de gasten: ze mogen het kuuroord pas verlaten als ze hun streefgewicht hebben bereikt. Wie dat niet haalt en opgeeft moet een netto jaarinkomen betalen als boete. En díe dreiging blijkt te werken.

Toch kampen de eigenaren van dit succesvolle instituut, Nadine en Derek Ravendorp, met problemen die ze ondanks hun gelukkige en lange huwelijk niet met elkaar kunnen delen. Hoelang kunnen hun geheimen nog verborgen blijven? Wie is de zwerver die door Nadine naar binnen wordt gesmokkeld? Hoe goed is Derk eigenlijk in boekhouden? Maar bovenal: hoe loopt het af met het anorexia-meisje dat door haar vader is meegenomen naar de prestigieuze afslankvilla?

Benieuwd naar Zeven soorten honger ? Volg de bevindingen van de Hebban Leesclub of...

Lees hier een voorpublicatie!

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

 

Meer veelbelovende romans in juni:

Stil van Thomas Raab (2 juni, Atlas Contact)
Karl Heidemann is een baby met een overgevoelig gehoor. Dagelijkse geluiden zijn onverdraaglijk. Alleen totale afzondering van de buitenwereld verschaft hem rust en zo groeit hij ook op. De verschrikkelijke gevolgen daarvan worden duidelijk als Karl zijn eigen idee van rechtvaardigheid en verlossing botviert op de dorpsbewoners.

De boom in het land van de Toraja van Philippe Claudel (6 juni, De Bezige Bij)
Een filmmaker van middelbare leeftijd verliest Eugène, zijn grappige, vaak verwarrende en beste vriend. Laverend tussen het verleden en het heden en tussen twee magnifieke vrouwen, denkt hij na over de plek die de dood in het leven heeft.Somberman op drift van Remco Campert (6 juni, De Bezige Bij)
Somberman heeft slechts één streven: ongelukkig zijn. Hij heeft een normale, gezonde hekel aan zichzelf en gezelligheid vindt hij het ergste van alles. In geestige stukjes beschrijft Remco Campert de gedachten en avonturen van deze onverbeterlijke mopperaar.Jeugdjaren van Carl Frode Tiller (7 juni, Prometheus)
David kan zich niet meer herinneren wie hij is. Via een advertentie in de krant worden familie en bekenden opgeroepen om hem brieven te schrijven die hem helpen zijn geheugen terug te krijgen. Een aantal van hen reageert. Naast het verhaal van David ontvouwt zich dan ook een portret van hen en van het dorpsleven in Noorwegen.

Vrouwen van as van Mia Couto (7 juni, Querido)
Mozambique, eind negentiende eeuw. De legers van Zoeloekeizer Gungunhana bedreigen de bevolking. Men hoopt op steun van de Portugese kolonisator. Germano de Melo, een om politieke redenen verbannen Portugese sergeant, neemt zijn intrek in een vervallen kazerne in een afgelegen dorp. Daar trekt hij de aandacht van de vijftienjarige Imane. Maar in een door oorlog verscheurd land kan een vrouw maar beter onopgemerkt blijven.

Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Zeven soorten honger van Renate Dorrestein

 

Gerelateerd

Over

Renate Dorrestein

Renate Dorrestein

Renate Dorrestein (1954) neemt een unieke positie in binnen de Nederlandse Lette...

Hebban Spots

Zeven soorten honger

49 volgers

Welkom bij de leesclub rond de roman Zeven soorten honger van Renate Dorrestein (Uitgeverij Podium). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Deze leesclub is afgesloten met een gemiddelde waardering voor...

Gesponsorde boeken