Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Spannende last minute leestips voor in de vakantiekoffer

door Soraya Vink (crew) 4 reacties
'Je vakantie begint met boeken' was het motto van de laatste editie van de Spannende Boeken Weken. Niet voor niets is het spannende genre extra populair tijdens de vakantiemaanden. Maar twijfel je of heb je geen idee wat je moet lezen in je strandstoel of liggend in je hangmat? Hebban geeft last minute leestips, allemaal geschikt om in je vakantiekoffer te stoppen.

1. Leugenaar van Sarah Naughton

'Leugenaar zal je niet weg willen leggen als je er eenmaal aan bent begonnen. Perfect dus om op vakantie mee te nemen!' zei Hajnalka Bata, acquirerend redacteur spanning bij uitgeverij Boekerij, eerder al in een tiplijst van uitgevers en redacteuren op Hebban. De Britse Sarah Naughton heeft met haar debuutthriller al een onuitwisbare eerste indruk gemaakt. Een mustread voor de lezers die psychologische thrillers verslinden.

Op een dag verandert Jody’s leven voorgoed. Ze heeft zich afgesloten voor de buitenwereld, achtervolgd door herinneringen en niet in staat om ook maar iemand te vertrouwen. Maar dan ontmoet ze haar buurman Abe, de perfecte man, en opeens lijkt haar leven vol mogelijkheden en hoop.

Op een dag verandert Mags’ leven voorgoed. Na jaren van verwijdering tussen haar en haar familie, ontvangt ze een alarmerend telefoontje. Haar broer Abe ligt in het ziekenhuis en niemand weet wat er met hem is gebeurd. Ze ontmoet zijn verloofde Jody en beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes van het leven dat Mags ontvluchtte op zijn plek. Maar niet alle puzzelstukjes lijken te passen.

2. Kijk wat ik gedaan heb van Sarah Schmidt

Las je eerder al Zijn bloedige plan en werd je meegezogen in de tijdsgeest van de 19e eeuw? Dan is de debuutroman Kijk wat ik gedaan heb van Sarah Schmidt ook wat voor jou. De auteur werpt een nieuw licht op een van de meest fascinerende moordzaken aller tijden.

Op de ochtend van 4 augustus 1892 roept Lizzie Borden naar de dienstmeid: 'Iemand heeft vader vermoord.' De gruwelijke moord op Andrew en Abby Borden, die in hun eigen huis in Fall River in Massachusetts door bijlslagen om het leven zijn gebracht, levert veel onbeantwoorde vragen op en nauwelijks sporen die tot de dader kunnen leiden.

Terwijl de politie op zoek gaat naar aanwijzingen, troost Emma de steeds radelozere Lizzie die alleen maar onsamenhangende flitsen van herinneringen aan die ochtend heeft. Was ze in de schuur of in de perenboomgaard om aan de verstikkende hitte in huis te ontsnappen? Wanneer had ze haar stiefmoeder voor het laatst gesproken? Waren ze echt dood en zou alles nu beter worden? 

3. Julia Menken van Chantal van Mierlo

Liever een luisterboek in je oren? Speciaal voor Storytel schreef Chantal van Mierlo de Storytel Original Julia Menken, voorgelezen door Loes Haverkort.

Gedragsdeskundige Julia Menken werkt als een van de weinige ‘profilers’ in Nederland binnen de Groep Moord en Zeden bij de Nederlandse Politie. Na een traumatische ervaring drie jaar geleden, werkt ze uitsluitend aan cold cases. Maar als het verminkte lichaam van een 15-jarige jongen wordt gevonden, maakt juist deze ervaring haar de meest geschikte persoon voor de zaak. Julia wordt gedwongen de confrontatie met het verleden aan te gaan.

4. Two Nights van Kathy Reichs

Lees je graag Engelstalige boeken en kun je niet wachten op vertalingen? Dan is de nieuwe thriller van Kathy Reichs een titel voor jouw vakantiestapel. Bijzonder is dat de Amerikaanse bestsellerauteur voor het eerst in haar carrière een nieuw hoofdpersonage opvoert en een nieuwe reeks start, naast haar succesvolle boeken met forensisch antropoloog Temperance Brennan in de hoofdrol.

In Two Nights maak je kennis met Sunday Night, een vrouw die zowel op haar lichaam als haar ziel de nodige littekens draagt. Ze is al jaren op de vlucht en probeert een nieuw leven op te bouwen waarin ze haar geheimen met zich meetorst. Als een meisje tijdens een bomaanslag vermist raakt, is het de taak aan Sunday om de familie te helpen.

5. Donkere wegen van Ruth Rendell

In 2015 overleed de Britse queen of crime Ruth Rendell. Deze zomer lees je de Nederlandse vertaling van haar laatste thriller Donkere wegen, onder andere door The Guardian en The Independent gekozen tot een van de beste thrillers van het jaar.

Wanneer Carl een pakje afslankpillen aan zijn goede vriendin Stacey verkoopt, en daarmee onbedoeld haar dood veroorzaakt, zet hij een opeenvolging van catastrofale gebeurtenissen in gang. Het begint met uitvluchten, gaat over in leugens en eindigt met moord.


Welke thriller neem jij mee in je vakantiekoffer? Laat een reactie achter onder dit artikel en inspireer elkaar!Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Spannende last minute leestips voor in de vakantiekoffer

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken