Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Spanning van eigen bodem

door Bentevdwouw 3 reacties
Je de stuipen op het lijf laten jagen kan heel goed met oorspronkelijk Nederlandstalige boeken, vindt Bente. Daarvoor hoef je het niet per se in vertalingen te zoeken. ‘Want hoe fijn het ook is om zo’n groot aanbod te hebben, het lezen van een boek wordt nog leuker als het van eigen bodem komt!’


Als ik vraag om een tranentrekkende Young Adult te noemen, dan roepen jullie Een weeffout in onze sterren. Als ik op en top romantisch zeg, dan hoor ik van ver Anna en de French kiss. En ik mag hopen dat jullie heel hard De hongerspelen roepen als ik vraag om een dystopian. Vooruit, Divergent is ook goed. Valt jullie hier wat op? Het zijn allemaal boeken van buitenlandse auteurs. En moesten we een realistische thriller noemen, dan zouden we met onze mond vol standen staan.  

Hoewel de Young Adult-markt vooral gedomineerd wordt door vertaalde werken, stoten de Nederlandse auteurs die uit het buitenland van de troon als het gaat om de realistische thriller. Zo draait Mirjam Mous haar hand niet om voor een spannend verhaal over een bom in de bus, weet Heleen Vreeswijk je de stuipen op het lijf te jagen met een zenuwslopende overval en laat Mel Wallis de Vries je op het puntje van de stoel zitten met een gevaarlijk mysterie.   Dat doet maar weer bewijzen dat wij Nederlandse lezers écht geen tere zieltjes hebben. En dat de schrijvers van de Lage Landen de kroon spannen als het gaat om het schrijven van een spannend verhaal voor jongeren. Want hoe fijn het ook is om zo’n groot aanbod van goede boeken te hebben, het lezen van een (spannend) boek wordt nog leuker als het van eigen bodem komt.  

2C van Mirjam Mous

Als klas 2C een aantal dagen naar de Ardennen gaat voor school, verwachten ze niet dat er een groot gevaar op de loer ligt. Net nadat ze vertrokken zijn, krijgt iedere leerling een berichtje via de telefoon binnen. Of ze de dvd die in de bus ligt af willen spelen. Het bericht dat ingesproken is jaagt ze de stuipen op het lijf. Er ligt een bom in de bus, en niemand mag uitstappen. Niemand weet wie erachter zit, waar de bom precies is en wanneer hij afgaat. Ligt er überhaupt wel een bom, of is het een grote grap? Hier gaan je nekharen recht van overeind staan!  

Bloedbroeders van Heleen Vreeswijk

Samen met zijn moeder en zusje komt Reza naar Nederland om het restaurant van zijn oom te redden. Reza krijgt de taak om samen met zijn grote neef Ayaan de eettent te runnen, maar die heeft hele andere plannen. Ayaan wil veel geld zien, en zo snel mogelijk! Hij heeft het perfecte plan in gedachten, maar daar heeft hij de naïeve Reza wel voor nodig. Als zijn jongere neefje instemt, is de zaak rond. Ze hebben de perfecte plek voor de misdaad en zelfs de vluchtroute en een alibi zijn al uitgedokterd. Niets kan er misgaan, toch? Van dit boek word je toch een partij zenuwachtig.    

Schuld van Mel Wallis de Vries

Kort achter elkaar plegen leerlingen van Tess’ school zelfmoord, maar ze lijken geen verband met elkaar te hebben. Als Tess een brief krijgt met de zin ‘Jij bent de volgende’, weet ze echter dat er meer achter de zelfdodingen zit. Ze probeert het mysterie te ontrafelen en doet een schokkende ontdekking. Maar als ze het probeert te vertellen, gelooft niemand haar. Weet Tess zichzelf en de rest van de school te redden? Na het lezen van dit boek heb je geen nagels meer over, wedden?

Klik hier voor een uitgebreide lijst met YA-thrillers van eigen bodemMeer lezen over Young Adult-boeken op Hebban? Volg We Love YA!

Op Twitter houdt @HebbanWeLoveYA je op de hoogte van nieuwe artikelen.Over de auteur

Bentevdwouw

127 volgers
53 boeken
0 favorieten


Reacties op: Spanning van eigen bodem

 

Gerelateerd

Over

Mirjam Mous

Mirjam Mous

De Nederlandse Mirjam Mous is schrijfster van jeugdboeken voor zowel jonge als i...

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk (Den Haag, 1961 - 2016) was een Nederlandse auteur van misd...

Sanne Wallis De Vries

Sanne Wallis De Vries

Sanne Wallis de Vries is een Nederlands cabaretière en actrice. In 1996 won ze ...

Overig

Spannende YA van eigen bodem

op 06 juli 2016 door Lindy (Hebban Crew) 49 boeken 2 volgers 0 reacties 1 like
Gesponsorde boeken