Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Sport, muziek en politiek in de bestsellerlijst

Uit de wekelijkse Bestseller 60 zetten Hebben Mens en Hebban Wereld de meest opvallende en nieuwe non-fictie titels uit de lijst van bestverkochte boeken voor je op een rijtje.

Deze week staat binnenkomer van vorige week nog steeds op de eerste plek: Topshow. Sport doet het goed als onderwerp in de boekhandels.

Thuis in de Tour
Mart Smeets' nieuwe boek Thuis in de Tour komt op 41 binnen, maar zal naar verwachting nog goed gaan stijgen. Vorige week had Mart Smeets er een zware kluif aan om Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door te overtuigen van het feit dat hij vrede had met 'thuisblijven' tijdens de komende Tour de France. Gelukkig mag hij historische Tour-items blijven maken en heeft hij in zijn leven voldoende materiaal verzameld om nog talloze boeken vol te schrijven. Nieuw in de boekhandels is Thuis in de Tour, waarin Smeets terugblikt op al die Nederlandse openingsritten van de Tour. Smeets was er altijd bij, al in 1954 met zijn vader en in latere jaren als verslaggever.

De Jeugd van Tegenwoordig. Ook maar mensen
De Jeugd van Tegenwoordig, men klaagt er wel eens over. Al is iedereen zelf ooit die toenmalige 'jeugd van tegenwoordig' geweest. Dit boek geeft een uniek kijkje in de keuken van het normale, doordeweekse leven van de jongens van deze Nederlandse rapformatie. Trappen ze gezellig een balletje in het park of spelen ze een potje backgammon in het theehuis? Zie je ze bij de slagerij of juist bij de visafslag? Hakken ze constant kordaat knopen door of durven ze nooit beslissingen te nemen? Een boek voor en door intimi.

Hoogtepunten, dieptepunten, fotoreportages, eerste ontmoetingen, Wiwa’s piemeltekeningen, favoriete places (not) to be, interviews, columns, twitterfeeds, ditjes en datjes en schaamteloze onthullingen: De Jeugd Van Tegenwoordig. Ook maar mensen leest als een album zoals we van ze gewend zijn.

Het kan wel
Fractievoorzitter van de SP, Emile Roemer, zegt dat het wel kan in zijn boek Het kan wel. Hij brengt de politiek bij de mensen thuis door zijn werkbezoeken uitvoerig te beschrijven. Het kan wel leest als een politiek reisverslag. Over waar Emile Roemer zijn inspiratie en ideeën vandaan haalt en zijn voorstellen mee onderbouwt. Voor iedereen die meer wil weten over hoe Binnenhof en buitenwereld elkaar ontmoeten bij Emile Roemer. Niet alleen voor SP-stemmers.

De volledige Bestseller 60-lijst kun je hier vinden.

De non-fictie topper van vorige week was: Topshow van Jan Hillenius en Michel van Egmond.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sport, muziek en politiek in de bestsellerlijst

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken