Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Sportboek van het Jaar - Kieft

Met de verkiezing van Sportboek van het Jaar 2014 is er een einde gekomen aan de Week van het Sportboek. Bestseller Kieft van Michiel van Egmond ging ervandoor met de meeste stemmen.

In het televisieprogramma RTL Late Night werd de winnaar bekend gemaakt. Het boek Kieft, dat eerder ook al de NS Publieksprijs won en het bestverkochte boek van 2014 was, is de opvolger van Vechtlust, een boek van Vincent de Vries over voetballer Fernando Ricksen.

Kieft was de gedoodverfde winnaar en de toekenning van Sportboek van het Jaar zal dan ook voor de meesten geen verrassing zijn geweest. Luc Wierts schreef in Hebbans sportrubriek Startschot: "Kieft is het portret van de man die liever niet herinnerd wil worden aan zijn carrière als voormalig topvoetballer, maar ook weet dat dat ongeveer het enige is dat hij niet is kwijtgeraakt. Bestseller tegen wil en dank."

De andere genomineerden waren Solo van Wilfried de Jong, Commentator van Mart Smeets, Wilco Kelderman bestaat niet van Thijs Zonneveld en Bureau Sport van Erik Dijkstra en Frank Evenblij.


Nog even van sport genieten? Dat kan met twee geweldige giveaways: 1995 van Mike van Damme en Draag nooit een gele trui van Alex van der Hulst.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sportboek van het Jaar - Kieft

 

Gerelateerd

Over

Michel van Egmond

Michel van Egmond

Michel van Egmond (1968) is journalist en auteur. Hij schreef onder andere ...

Gesponsorde boeken