Hebban vandaag

Nieuws /

Star Wars-trilogie gebundeld

Op 12 december verschijnt bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff de originele Star Wars-trilogie voor het eerst gebundeld in één boek: het betreft het complete verhaal dat voorafgaat aan de nieuwe bioscoopfilm 'Star Wars: The Force Awakens'.

Onvergetelijke personages als held Luke Skywalker, zijn tweelingzus prinses Leia en voormalig smokkelaar Han Solo zijn nu voor het eerst samengebracht in een boek. Van de desolate woestijnen van Tatooine tot Endor, de planeet van de Ewoks: de Star Wars-trilogie vertelt het verhaal van de rebellen in hun wanhopige strijd tegen het Keizerrijk.

De originele Star Wars-filmtrilogie van George Lucas begon in 1977 met Star Wars Episode IV: A New Hope, gevolgd door Episode V: The Empire Strikes Back en Episode VI: The Return Of The Jedi. De tweede Star Wars-trilogie die eind jaren negentig in première ging  (Episode I, II en III) vormden samen een prequel en vertelden het verhaal van Anakin Skywalker, de vader van Luke Skywalker uit de originele trilogie.

De nieuwe film Star Wars: The Force Awakens gaat in december wereldwijd in première en gaat verder waar het verhaal van de originele trilogie (Episode IV, V en VI) stopte. De verwachting is dat de nieuwe film de huidige recordhouder van het grootste openingsweekend (Jurassic World) van de troon zal stoten. Ook in Nederland breekt de Star Wars-koorts weer uit: in veel plaatsen waren de eerste voorstellingen twee maanden voor de premièredatum al uitverkocht.
Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Star Wars-trilogie gebundeld

Gesponsorde boeken