Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Start je eigen Hebban Boekenblog

door Hebban Crew 4 reacties
Een eigen boekenblog hebben is ontzettend leuk, maar kan ook wat kopzorgen met zich mee brengen. Want waar start je zoiets? Welk platform kies je? Kost het geld? Hebban biedt je een laagdrempelige en kostenvrije optie tot een eigen Hebban Boekenblog, waarbij je weinig tot geen technische kennis nodig hebt en je je volledig kunt richten op het leukste onderdeel: over boeken schrijven.

Hebban Boekenblogs | Laatste artikelen | Ik wil wel! | Aanmelden

Zelf maken!

Een Hebban Boekenblog kun je zelf aanmaken. Je kiest de bannerafbeelding die je wilt, bedenkt een goede titel en schrijft een welkomsttekstje. Dat is alles wat nodig is om de boel in gang te zetten. Zodra je klaar bent, doe je een verzoek tot publicatie en zetten we je kersverse Hebban boekenblog live.

Alleen, samen of met een leesgroep

Een Hebban Boekenblog hoef je niet per se in je eentje te vullen. Vind jij het leuk om samen met een vriend(in) over boeken te schrijven of bijvoorbeeld met je lokale leesgroep een eigen Hebban Boekenblog te hebben, dan kunnen we meerdere mensen toegang geven tot het beheer. Het enige wat elke beheerder nodig heeft, is een Hebbanaccount. Na het aanmaken van een Hebban Boekenblog kun je in de rechterkolom medebeheerders toevoegen (iedereen heeft daar een Hebbanaccount voor nodig).

Waar zal ik over bloggen?

Boeken! Er is maar één vereiste die we hebben voor je Hebban Boekenblog en dat is dat je artikelen een raakvlak hebben met boeken, lezers en/of lezen. We hebben een hele lijst met inspirerende onderwerpen voor je klaarstaan en we denken dat er op Hebban genoeg te beleven is om over te schrijven. Je hebt de volledige database vol auteurs en boeken van Hebban om uit te putten en om aan je artikel te linken. Vergeet niet zo nu en dan de artikelen van je collega's te lezen, want ook daar kun je inspiratie en ideeën vinden.

 

Door lezers - het kanaal

De leukste, beste, grappigste en meest bijzondere Hebban Boekenblogs kunnen geselecteerd worden voor een plekje in het Door Lezers-kanaal. Je moet daar ook al eventjes voor 'bestaan' als Hebban Boekenblog, maar heb jij al een paar maanden originele content geplaatst, dan kun je hiervoor in aanmerking komen. Ben je eenmaal geaccepteerd, dan wordt elk nieuw artikel van je uitgelicht op het Door lezers-kanaal.

Mijn volgers

Een superleuke feature van de Hebban Boekenblogs is dat lezers die jouw stukjes leuk vinden, jou kunnen gaan volgen. Jouw volgers hoeven nooit meer een nieuw item van je te missen, want jij hebt nu de mogelijkheid om ze een notificatie te sturen bij het publiceren van je nieuwe artikel.

Fanpage

Een Hebban Boekenblog is een 'Spot' op Hebban. Spots heb je in allerlei types. Zo is elke Hebban Leesclub ook een Spot. Ben jij ontzettend gek van een bepaalde auteur of serie, dan kun je een Fanpage aanmaken in plaats van een Hebban Boekenblog. Ook de Fanpage kun je met meerdere mensen vullen en beheren.

Een Spot of Blog

Lekker verwarrend, al die namen. Ik zet het even voor je uiteen. Een Hebban Boekenblog is een bepaald type Spot. En een blog is een losse blogpost, voor mensen die slechts incidenteel of eenmalig een stukje willen schrijven. Hier hoef je niets voor aan te maken of aan te vragen, je schrijft gewoon direct je tekst. Voor nieuwe eigenaren van een Hebban Boekenblog gaat dat soms nog wel een keertje mis. Ze schrijven hun eerste artikel dan als losse blogpost en die belandt niet in je eigen Hebban Boekenblog.

Is het ingewikkeld?

Nee, het is niet heel ingewikkeld en we hebben een heldere handleiding beschikbaar. Kom je er dan nog niet uit, dan staan we klaar om je te helpen. Zodra je je eerste artikel hebt geplaatst, weet je hoe het werkt en is het een eitje.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Start je eigen Hebban Boekenblog

 

Gesponsorde boeken