Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Stem nu op jouw favoriete kinderboeken aller tijden!

door Lindy de Jong 17 reacties
Welke kinderboeken zijn het meest geliefd? Samen met de Grote Vriendelijke Podcast organiseert Hebban de verkiezing van De Grote Vriendelijke 100, een toplijst met de favoriete kinderboeken aller tijden. Je kunt nu je stem uitbrengen! De stembus is open tot en met 7 november. Op 24 november 2021 wordt de lijst bekendgemaakt tijdens een live opname van De Grote Vriendelijke Podcast en gepubliceerd op Hebban.nl.

De Grote Vriendelijke Podcast is de eerste Nederlandse podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur. Daarin bespreken Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (kinderboekrecensent bij dagblad Trouw) recente boeken en interviewen ze aansluitend een schrijver of illustrator.

Samen met jou gaan we op zoek naar de 100 favoriete kinderboeken aller tijden. Aan welke jeugdboeken heb jij de warmste herinneringen, zijn belangrijk geweest voor jouw leesleven of heb je recentelijk ontdekt en tot favoriet bestempeld? Van klassieke tot actueel, van prentenboek tot young adultroman: welke keuze maak jij? Maak jouw persoonlijke top 5 en breng je stem uit. Lees hieronder hoe je dat doet.

Stemmen

Welke kinderboeken verdienen volgens jou een plek in de Grote Vriendelijke 100? Kies hieronder jouw vijf favoriete kinderboeken. Staat jouw favoriet niet in de lijst? Voer deze dan in onder ‘extra vrije keuze’. Alleen oorspronkelijk Nederlandstalig of vertaald werk (dus geen Engelstalig werk) komt in aanmerking: van prentenboek tot young adultroman. Wil je stemmen op een kinderboekenserie? Kies dan alleen je favoriete deel uit de reeks en som niet alle delen op. Om te stemmen hoef je geen Hebban-account te hebben. Je ontvangt dan een e-mail om je stem te bevestigen.

Breng hier je stem uit

De Grote Vriendelijke Pakjesavond

De Grote Vriendelijke 100 wordt op 24 november a.s. bekendgemaakt tijdens een spetterende live podcastuitzending in Theater De Liefde in Haarlem. Hoe de show er precies uit gaat zien, is nog een verrassing, maar dat we de jeugdliteratuur gaan vieren staat vast! Bas en Jaap analyseren de lijst, praten met bekende kinderboekenmakers, kenners en fans en zetten bijzondere boeken in het licht. Natuurlijk is er de gelegenheid om bij de stand van kinderboekwinkel Kiekeboek leverbare titels uit de top 100 te kopen.

  • 19:30u - Deuren van het theater gaan open
  • 20:00u - 21:30u - Opname
  • 21:30 - 22:30 - Borrel

Wil jij erbij zijn? De tickets voor deze avond zijn momenteel uitverkocht, maar je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. In geval er kaarten vrijkomen, kun jij alsnog een ticket (10 euro per stuk) kopen. Meld je aan voor de wachtlijst via onderstaande knop.

Naar de ticketshop

Inspiratie nodig?

Weet je nog niet op welke boeken jij wilt stemmen? In oktober en november verschijnen extra, korte podcasts, waarin bekende Nederlandse kinderboekenliefhebbers als zanger Stef Bos, hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets, dichter en spoken wordartiest Babs Gons, schrijver Abdelkader Benali en radiopresentator Frits Spits vertellen over hún favoriete kinderboeken en hun stem voor de Grote Vriendelijke 100 toelichten. Houd Hebban in de gaten of volg De Grote Vriendelijke Podcast.

Meer lezen over kinderboeken? Bezoek het Hebban Kinderboekenkanaal via onderstaande banner.
Over de auteur

Lindy de Jong

835 volgers
463 boeken
7 favoriet


Reacties op: Stem nu op jouw favoriete kinderboeken aller tijden!