Hebban vandaag

Community /

Stem op je favoriete kinderboek voor de Kinderjury

door Hebban Crew 3 reacties
Is jouw kind ook zo enthousiast over lezen? Welk boek is zijn of haar favoriet van het afgelopen jaar? Tijdens de Kinderjury Stemweek, van 10 t/m 16 mei, kunnen kinderen stemmen op hun favoriete boek, ook via Hebban! Samen bepalen zij welk boek de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken in ontvangst mogen nemen.

De Kinderjury

De Kinderjury is de lezersprijs van de Kinderboekenweek. Samen bepalen alle Nederlandse kinderen van 6 tot en met 12 jaar welke boeken deze belangrijke prijs in ontvangst mogen nemen. Zij stemmen – onder toezicht van hun (groot)ouders of voogden – tijdens de Stemweek van 10 tot en met 16 mei: deze week, dus!

Er zijn twee leeftijdscategorieën waarin gestemd kan worden: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Heeft jouw (klein)kind boeken van kaft tot kaft verslonden afgelopen jaar? Help hen deze week te stemmen op hun favoriete boek. Elk kinderboek dat verschenen is in 2020 in deze leeftijdscategorieën doet mee.

Hebben ze moeite met kiezen? Via onderstaande stemmodule wordt ook een tiplijst getoond om inspiratie te bieden. De winnaars worden na het tellen van de stemmen bekend gemaakt op 23 juni 2021.

Eerdere winnaars

Hoe stem je?

  1. Op de stempagina staan rechts alle boeken uit de Leeslijst. Deze kun je zoeken via het zoekveld en direct aan de top 3 van je kind toevoegen door op het boek te klikken (als je op de 'i' klikt, krijg je meer informatie en kan je kind de eerste pagina's lezen).
  2. Staat het boek niet in de Tiplijst? Met het potloodje kun je voor je kind hun eigen keuze invullen.
  3. Daarna klik je op Stem! en vul je de gegevens van je kind in.
  4. Als je kind heeft gestemd, kun je extra gegevens invullen. Zo maakt je kind kans op twee weken gratis Kidsweek. Ook kunnen ze hun lengte in boeken winnen!

Stem nu!

Over de Kinderjury

De Kinderjury heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met nieuwe boeken en het leesplezier te vergroten. Regelmatig lezen heeft een positief effect op de taalvaardigheid en woordenschat van kinderen. Verhalen nemen je mee in het hoofd van een ander, laten je kennismaken met een andere mening, nemen je mee op ontdekkingstocht en versterken je verbeeldingskracht. In internationale onderzoeken scoren Nederlandse kinderen bovengemiddeld op leesvaardigheid en heeft ruim de helft van de basisschoolkinderen een positieve houding tegenover het lezen van boeken (Leesmonitor, Stichting Lezen).Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Stem op je favoriete kinderboek voor de Kinderjury

 


Gesponsorde boeken