Hebban vandaag

Nieuws /

Stephen King ontvangt National Medal of Arts

door Soraya Vink (crew) 1 reactie
Op 10 september zal de Amerikaanse bestsellerauteur Stephen King uit handen van president Barack Obama de National Medal of Arts ontvangen. Het is de hoogste onderscheiding op het gebied van de kunsten in de Verenigde Staten.

De prijs wordt volgens de Amerikaanse regering uitgereikt aan 'zij die speciale waardering verdienen door hun buitengewonen bijdragen aan de kunsten in de Verenigde staten.' In het juryrapport wordt King omschreven als 'één van de meest profilerende schrijvers van onze tijd, die zijn treffende vertellingen weet te combineren met scherpe analyses van de menselijke natuur.'

De meester van de horror is zelf ook in zijn nopjes met de prijs die hij binnenkort aan zijn CV mag toevoegen: "I guess I’m going to be awarded the National Medal of Arts. I'm amazed and grateful," vermeldde hij op zijn Twitter account. 

King zal samen met tien andere personen en organisaties (waaronder de schrijver Tobias Wolff) de prijs in ontvangst nemen tijdens een speciale ceremonie op donderdag 10 september. Eerder ontvingen onder andere John Updike, Philip Roth en Harper Lee de prestigieuze prijs.

Bron: The Guardian

Foto Stephen King: James LeynseOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Stephen King ontvangt National Medal of Arts

 

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Gesponsorde boeken