Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Stichting Literatuurclubs Drenthe

De SLD is waarschijnlijk de oudste leescluborganisatie in Nederland. Al 50 jaar geleden werd de stichting opgericht toen moeders in Drenthe meer wilden weten over de boeken die hun kinderen op school voor de lijst lazen: Jan Wolkers, Gerard Reve ... Op dit moment behartigt de SLD 250 leesclubs overal in Drenthe, met in totaal 1.800 leden, meest vrouwen, maar ook mannen. De SLD bedient ook leesclubs in Groningen en Overijssel.

De SLD kiest ieder jaar vier boeken uit voor haar lezers. Daarbij staan leesplezier, literaire kwaliteit en originaliteit voorop: niet de bestsellers die iedereen zelf wel kiest, maar juist de boeken die minder bekend zijn, maar wel heel erg de moeite van het lezen en bespreken waard zijn. Een selectiecommissie van tien mensen leest het hele jaar door de nieuwste literatuur om vier geschikte boeken uit te zoeken. Bij ieder boek ontvangen de leden een leeswijzer en bij ieder boek organiseert de SLD een lezing. Als het even kan nodigt de SLD de schrijver van het boek uit voor een interview.

Kennismakingsactie in maart!

In maart staat het boek Wil van de Vlaamse schrijver Jeroen Olyslaegers op het programma van de Drentse literatuurclubs. Een mooi en emotioneel boek over de bezettingsjaren in Antwerpen, met als belangrijkste thema de morele tweeslachtigheid van veel mensen tijdens de oorlog. Omdat de hoofdpersoon steeds tussen toen en nu schakelt, is het boek ook in deze tijd van populisme en nationalisme heel actueel.

  • Iedereen in Drenthe die dat wil kan op proef de bespreking van dit boek in een leesclub bij hem/haar in de buurt bijwonen.
  • Ook ontvangt iedereen die zich aanmeldt voor de actie de leeswijzer die bij dit boek hoor;
  • en mag hij/zij de lezing over het boek bijwonen (in Zeijen, Noord-Sleen of Hoogeveen);
  • en bij het interview met de schrijver aanwezig zijn (op 23 maart in Zuidlaren).

 

Voor meer informatie en aanmelden zie www.literatuurclubsdrenthe.nl.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Stichting Literatuurclubs Drenthe

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken