Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'Straatgeheimen' beste zelfuitgegeven boek

De verhalenbundel 'Straatgeheimen' van Hugo Verkley uit Utrecht heeft woensdag de self-publishingprijs Brave New Book van het jaar 2014 gewonnen. Naast 'Straatgeheimen' waren ook 'Politieman in oorlogstijd' van Elly Dragt, en 'Geschopt' van Wilma Wuite genomineerd.

In 'Straatgeheimen' worden 16 dak- en thuislozen in de regio Utrecht geïnterviewd. De onafhankelijke 15-koppige jury roemde het werk om de ‘diepgravende, respectvolle wijze waarop Hugo Verkley (1985) te werk is gegaan.’ In dit boek staan zestien verhalen van dak- en thuislozen in Utrecht. Foto's, tekeningen en gedichten geven een persoonlijke inkijk in het vaak bijzondere leven van deze mensen. Mooie mensen, allen met een ander uniek verhaal. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan Straatnieuws Utrecht. 

Brave New Books

Op het self-publishingplatform Brave New Books kunnen auteurs van boeken uit alle genres, van kinderboek tot fotoboek, terecht om hun manuscript te uploaden en kosteloos te koop aan te bieden op Bol.com. De jaarlijkse selfpublishing-prijs Brave New Book van het jaar werd op woensdag 26 november uitgereikt. De winnaar ontvangt een marketingcampagne van € 15.000,- en wordt gegeven aan de auteur van het beste boek dat in eigen beheer is uitgegeven via het platform Brave New Books. Via dat platform worden ieder jaar meer dan 1.000 boeken gepubliceerd.

Over 'Straatgeheimen'

Waar Wijnand ook gaat, Albert volgt. 'We moeten elkaar ondersteunen. We zijn zwerfsterren. Kometen. Die ook ronddwalen in het heelal. Je hebt slakken met een huis en slakken zonder huis. Naaktslakken. Wij zijn naaktslakken.' 

Joris Linssen: 'Oprechte interesse, daar staat of valt elk goed interview mee. Maar ook elk goed gesprek. En eigenlijk elk wezenlijk contact tussen mensen. De verhalen in dit boek ademen oprechte interesse. Van Hugo. Interesse in andere mensen met andere levens. En dat is hartverwarmend. Je gaat daardoor een beetje houden van de hoofdpersonen in dit fijne boek. En dat is een mooi begin...'

Hugo Verkley (1985) studeerde journalistiek en antropologie. Hij schrijft voor diverse kranten en tijdschriften, waaronder Algemeen Dagblad en Straatnieuws Utrecht. In 2012 publiceerde hij het boek 'Estamos bien en el refugio Los 33' - de nasleep van de Chileense mijnramp. 
Over de auteur

Hebban Crew

1930 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 'Straatgeheimen' beste zelfuitgegeven boek

 

Gerelateerd

Over

Hugo Verkley

Hugo Verkley

Hugo Verkley (1985) studeerde journalistiek en antropologie. Hij schrijft voor d...