Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Street View nekt rokende echtgenoot

Een Britse vrouw die haar man al enige tijd wantrouwde, trof hem rokend aan op Google Street View. Hij had nochtans gezworen geen sigaret meer aan te zullen raken. Boek&Nieuws zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.


Dat Google Street View voor vele doeleinden geschikt is, blijkt wel uit de ontdekking die Julie Ryding uit Leasowe, Engeland, deed. Van vrienden uit de buurt vernam ze dat een auto van Google Street View haar straat had gefilmd. Tijdens het bekijken van de opnamen viel haar direct iets op. Op het pad voor hun huis stond haar 58-jarige man Donald... rokend! Hoewel Google verplicht is het gezicht van iedere toevallige passant te 'blurren', bestond er geen enkele twijfel dat hij het was.

Julie's ogen schoten meteen vuur bij het zien van de grote rookwolk boven Donalds hoofd. Hij had haar meermaals gezworen dat hij gestopt was met roken. Op advies van de dokter moet hij bovendien drie uur per dag wandelen en gezond eten, wat de aan koekjes verslaafde Donald ongetwijfeld op een mineurstemming komt te staan. Om hem meer aan het bewegen te krijgen, kocht Julie zelfs drie honden voor hem.

Ze had al langer het vermoeden dat haar man er een ongezond leven op nahield. In zijn auto had ze de verpakkingen gevonden van koekjes en andere ongezonde snacks. 

Donald heeft intussen een nieuwe belofte gedaan: hij gaat zijn leven beteren.

Het is overigens niet de eerste keer dat een man op heterdaad is betrapt. Eerder al besteedden de media aandacht aan een 24-jarige Russin die haar vriend bij toeval tegenkwam op Street View. Net op dat moment omhelsde hij een andere vrouw. Het betekende het einde van de relatie.

Bron: AD.nl

Stoppen met roken - Allen Carr

Er was Donald Ryding veel ellende gespaard gebleven als hij Stoppen met roken had gelezen. Auteur Allen Carr (1934 - 2006) geeft daarin de best denkbare tips om van je rookverslaving verlost te raken. Carr was een kettingroker pur sang: honderd sigaretten per dag, dertig jaar lang. Tot de dag kwam dat hij er schoon genoeg van had. Hij analyseerde wat hem in zijn verslaving had vastgehouden en ontwikkelde op basis daarvan zijn baanbrekende methode. Deze is voornamelijk gericht op het verlagen van de motivatie om te roken. Tot zijn eigen verbazing leerde hij dat het nauwelijks moeite kost om met roken te stoppen.
Onderzoek heeft aangetoond dat zijn methode na 13 maanden ongeveer vier keer zo effectief is als andere methoden.

Wereldwijd zijn er van het boek meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht; het is in meer dan zesentwintig talen uitgebracht. Allen Carr heeft zijn visie ook uitgewerkt op andere terreinen, zoals Stoppen met alcohol en Stoppen met tobben.


Bekijk eerdere Boek&Nieuws-artikelen.Over de auteur

Jean-Paul Colin

167 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Street View nekt rokende echtgenoot

 

Gerelateerd

Over

Allen Carr

Allen Carr

Allen Carr was de grondlegger van de 'Easyway' methode die wereldwijd ruim tien ...

Gesponsorde boeken