Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Stripboek op komst over Grumpy Cat

Een foto op de website Reddit was al wat er nodig was om van Tardar Sauce de wereldberoemde Grumpy Cat te maken. En nu wordt er zelfs een stripboek gemaakt over deze chagrijnig kijkende kat. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Tabatha Bundesen, eigenaresse van Grumpy Cat, richtte het bedrijf Grumpy Cat op, nadat haar broer in 2012 een foto van het immer chagrijnig kijkende poezebeest op de website Reddit plaatste. De beeltenis van de kat is sindsdien te vinden op allerlei spullen, van mokken tot shirts. In 2013 haalde de aan dwerggroei lijdende kat zelfs de voorpagina van The Wall Street Journal.
De volgende stap in de carrière van Grumpy Cat is een stripboek. Hiervoor werkt het bedrijf Grumpy Cat samen met de Amerikaanse stripboekenuitgeverij Dynamite. Deze zomer verschijnen er dagelijks online strips met in de hoofdrollen de kat en haar broer. Een driedelige stripserie waarin alle strips gebundeld zijn, zal dit najaar uitkomen.

Bron: AD

Echte kattenliefhebbers kunnen zich tot die tijd vermaken met een aantal andere boeken waarin katten een belangrijke rol spelen.

Dagboek van een poes – Remco Campert
In Dagboek van een poes laat Remco Campert een buitengewoon oplettende poes aan het woord, die vanuit haar eigen perspectief, maar met het verteltalent en de poëtische gevoeligheid van haar schepper vertelt over haar dagelijkse avontuurlijke bestaan.

De wereld volgens Bob- James Bowen
Bob is geen gewone kat. Gezeten op de schouders van zijn baasje James, is hij een bekende verschijning in de straten van Londen. James is straatmuzikant en ze treden samen op. Overal worden ze herkend en Bob is simpelweg onweerstaanbaar.

Bob de straatkat – James Bowen
James, een straatmuzikant in Londen, vindt een gewonde kat. Hoewel James nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij hem mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staaan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk.

Poes – Midas Dekkers
Midas Dekkers heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de poes een speciale plaats bij hem inneemt. En het favoriete dier van de leukste bioloog van Nederland verdient extra aandacht: de krolse kater, de badpoes, de kroegtijger, de knijpkat, de slokop, de troetel, de jaguar en de huistiran zijn slechts enkele van de vele poezen waarmee de lezer kennismaakt.

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Stripboek op komst over Grumpy Cat

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken