Hebban vandaag

Listmania /

Strooi deze Sinterklaas met... avontuur

door Hebban Crew 2 reacties
December komt weer om de hoek kijken en Sinterklaas doet er alles aan om alle cadeauwensen op tijd te verzamelen. Wie de goedheiligman een handje wil helpen, kan daardoor zelf ook wel een paar handige tips gebruiken. In de aanloop naar 5 en 6 december tippen we daarom mooie kinderboeken. Vandaag: strooi met... avontuur!

De kleine kapitein

Paul Biegel

De kleine kapitein viert dit jaar zijn vijftigjarige jubileum en werd dit jaar opnieuw uitgegeven, samen met Het sleutelkruid en Nachtverhaal. De klassieker van meesterverteller Paul Biegel werd geïllustreerd door Carl Hollander en zit vol avontuur. De kleine kapitein bouwt helemaal zelf een boot – van een badkuip, een kachel, een stoelpoot en een fietsketting. Hij doopt het schip 'de Nooitlek' en begint met drie verstekelingen een gevaarlijke reis naar het eiland van Groot en Groei. Daar kun je namelijk in één nacht groot worden. Het boek won in 1972 de Gouden Griffel.

De magische apotheek

Anna Ruhe

De serie 'De magische apotheek' van Anna Ruhe telt inmiddels vier delen, die in de afgelopen twee jaar zijn verschenen. Het begon allemaal met het eerste boek, De magische apotheek, waarin Lucie een nieuw thuis krijgt. Het ruikt vreemd in de oude villa, naar wel duizend dingen tegelijk. Maar waar de geuren vandaan komen weet ze niet, en de gevonden sleutel past op geen enkele deur. Samen met haar broertje en buurjongen gaat ze op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer vinden, ontdekken ze duizenden flesjes met de heerlijkste parfums. De magische geurtjes hebben grote krachten, en er moet voorzichtig mee omgesprongen worden. De illustraties zijn van Claudia Carls.

De schaduwmot

Francesca Gibbons

De schaduwmot is het eerste deel van een nieuwe serie, 'Een klok van sterren' van Francesca Gibbons. De auteur liep al met het idee rond sinds haar kindertijd, De schaduwmot is haar debuut. Als Imogen een bord met daarop 'Verboden toegang' tegen komt, weet ze niet precies wat het betekent, maar het klinkt spannend! Haar kleine zusje Marie volgt haar, en pardoes tuimelen de twee in een magisch koninkrijk. Voor ze het weten zitten ze midden in een spannend avontuur en tikt de tijd genadeloos door. Gelukkig krijgen ze hulp van een verwend prinsje, een chagrijnige jager en een slimme dievegge. Chris Riddell illustreerde.

De Gorgels en het geheim van de gletsjer

Jochem Myjer

De Gorgels zijn niet meer weg te denken uit het kinderboekenlandschap. Jochem Myjer creëerde met de hartverwarmende wezentjes een heuse kinderboeken- en prentenboekenreeks. In De Gorgels en het geheim van de gletsjer, geïllustreerd door Rick de Haas, gaan Melle, zijn zusje Limoni en hun ouders logeren in de Alpen. Midden in de nacht blijkt Limoni haar Gorgel Belia kwijt te zijn, die in haar verdwenen rugzak zat. Dat is het begin van een bloedstollend avontuur in de gevaarlijke omgeving van de bergen. De gletsjer begint langzaam te smelten, maar gelukkig worden ze ook een handje geholpen.

De Drakenberg

Paul van Loon

De Drakenberg is het 22ste boek in de reguliere 'Dolfje Weerwolfje'-reeks van Paul van Loon, de bekendste griezelboekenauteur van Nederland. In dit avontuurlijke boek lees je over de reis die Dolfje en zijn familie maken naar Japan! Opa weerwolf vraagt Dolfje om een pakketje af te geven bij een oude vriend. Het is een Tweelinghoed vol magische krachten, en natuurlijk wordt de hoed gestolen. Dolfje zal een gevaarlijke zoektocht moeten ondernemen om het pakketje terug te vinden. Hij komt onder andere een verborgen dorpje bij Mount Fuji en witte wolven tegen, en de wonderlijke wereld van Yokai, bovennatuurlijke wezens uit de Japanse mythologie. De illustraties werden weer trouw door Hugo van Look uitgevoerd.

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Carry Slee

Lotte en Thijs zijn er nog altijd niet in geslaagd juf Braaksel van hun school te verjagen, en dat terwijl dit alweer het derde boek over de geniepige lerares is. Carry Slee's Juf Braaksel en de geniale ontsnapping werd, net zoals de rest van deze serie, door Iris Boter geïllustreerd. Juf Braaksel blijft maar valse plannen bedenken, zoals een nieuw schooluniform, en nu wil ze alle beste vrienden en vriendinnen van elkaar scheiden. Alsof dat nog niet genoeg spanning en avontuur is zijn de enge vriendinnen van Juf Braaksel – Greta Granaat en Alie Cyaankali – intussen weer vrijgelaten.

Lampje

Annet Schaap

Lampje van auteur en illustrator Annet Schaap won de Gouden Griffel, de Woutertje Pieterse prijs, de Nienke van Hichtum prijs en de Vlaamse boekenleeuw. Er is een toneelstuk van gemaakt en het staat in de planning om ook als televisieserie te gaan verschijnen. Het verhaal gaat over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt van de vuurtoren om het licht aan te steken. Als op een stormachtige avond alles mis gaat, worden Lampje en haar vader gescheiden. In het landhuis waar ze terechtkomt ontmoet ze een wel heel bijzondere jongen.

Reisbureau Wereldvreemd

L.D. Lapinski

Wat als je erachter kwam dat er honderden magische werelden aan je voeten liggen? Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is in de juiste koffer springen. Het overkomt de twaalfjarige Flik in Reisbureau Wereldvreemd van L.D. Lapinski. Het reisbureau geeft haar de kans van haar leven, maar de ontdekkingstocht verandert in een spannende missie als blijkt dat Vijflichtenstad op het punt staat te verdwijnen. Dit is het middelpunt van alle werelden, en zou zomaar ook onze wereld met zich mee kunnen nemen. Het is het eerste deel van een gloednieuwe serie.

Sinterklaas voor grote kinderen

Chariva

Moet het Sinterklaasfeest ophouden als kinderen groot genoeg zijn om het geheim te kennen? Natuurlijk niet! Sinterklaas is en blijft een spannend avontuur, een waar je samen met je kind nog veel van kunt genieten. Sinterklaas voor grote kinderen van Chariva vertelt wie Sinterklaas écht was. Welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Zo is de waarheid geen koude douche, maar een zachte landing. Ontdek een extra dimensie aan het Sinterklaasfeest en deel met je kind waarom het feest zo belangrijk is voor jou én voor hen. Als ze jongere broertjes of zusjes hebben, kunnen ze bovendien meehelpen met papa en mama. De illustraties zijn van Job, Joris & Marieke.

De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen

Andy Griffiths en Terry Denton

Wie kan zich nog een tijd herinneren dat we geen boomhutten hadden van tientallen verdiepingen? Wij ook niet! De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton is alweer het negende boek in de 'Waanzinnige boomhut'-reeks en met elk nieuw verhaal worden de verdiepingen gekker en avontuurlijker. Er is inmiddels een minipaardjes-verdieping, een slaapfeestjeskamer, het Onderbroekmuseum en een Boomhut Informatie Centrum (niet zo gek, natuurlijk, want je bent er zó je weg kwijt). Ook moeten Terry en Andy vluchten voor de verhaalpolitie, maar de enige manier om weg te komen is via de afgrijselijke Deur des Doods.Over de auteur

Hebban Crew

2184 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Strooi deze Sinterklaas met... avontuur

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken