Hebban vandaag

Nieuws /

Stuivertje wisselen in de Bestseller 60

Heb je eindelijk jouw koffer gepakt voor een heerlijke vakantie, mist er nog een 'lekker' boek om volledig te kunnen ontspannen. De Nederlandse lezer blijkt in deze editie van de Bestseller 60 toch weer een voorkeur uit te spreken voor 'Het meisje in de trein'.

De bestseller van Paula Hawkins stoot Mooie meisjes van Karin Slaughter van de troon en laat het afzakken naar de derde plek. Ondertussen verliest het merendeel van de Nederlandse kinderen zich nog steeds in het fenomeen Het leven van een loser en schrijft Jeff Kinney over de rampzalige vakantie van Bram Botermans in Het leven van een loser - Flutvakantie.

Dat de vakantietijd ook is aangebroken bij uitgevers is duidelijk te merken in deze editie van de Bestseller 60. Met slechts vijf nieuwe boektitels in de lijst, heeft de lezer een duidelijke voorkeur voor de mid-price edities van titels die eerder verschenen. Zo duikt op plek 52 De noodkreet in de fles van Jussi Adler-Olsen op, terwijl het boek voor het eerst verscheen in 2010. 

De nieuwe binnenkomers zijn geen onbekende namen in de bestsellerwereld. Zo vinden we de Amerikaanse auteur David Baldacci op zowel plek 19 met zijn thriller De geheugenman, als op plek 36 met zijn eerste thriller voor Young Adults getiteld De voltooiing. In het boek wordt de vreemde wereld van hoofdpersoon Vega Jane beschreven. De regels zijn duidelijk: iedereen heeft zijn eigen taak, iedereen kent zijn plek en iedereen gehoorzaamt. Niemand had hun wereld verlaten totdat Quentin Hermes verdwijnt. Vega Jane gaat op onderzoek uit om meer te uit te vinden over de wereld waarin ze leeft, over haar familie en over zichzelf.

Op plek 43 het nieuwe boek van Tatiana de Rosnay die in Een Parijse affaire het huwelijksbedrog in al zijn facetten beschrijft. In deze verhalenbundel gaat de toon van tragisch tot humoristisch en speelt de auteur met onverwachte ontknopingen die de lezer verbaasd achterlaat. Hebban maakte vorige week een dossier over de Franse auteur.

Tot slot is er voor de liefhebber van klassieke werken een nieuwe Nederlandse vertaling van De pop van de Poolse schrijver Boleslaw Prus. Volgens de Poolse lezers de grootse Poolse roman van de negentiende eeuw. Zoals het een gemiddelde klassier betaamt, komt ook in dit verhaal een tragische liefdesgeschiedenis voor. Selfmade man Stás Wokulski is tot over zijn oren verliefd op aristocrate Izabela Lecka. Om haar te veroveren zal Wokulski zijn 'simpele' levensstijl moeten opgeven. Hij wringt zich in allerlei bochten om in de smaak te vallen bij Izabella en vooral bij haar vader Tomasz.

Hier vind je de volledige lijst van de Bestseller 60.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Stuivertje wisselen in de Bestseller 60

Gesponsorde boeken