Hebban vandaag

Nieuws /

Suárez wordt vampier

Je maakt één keertje of misschien een paar keertjes de vergissing door je tanden stevig in iemands schouder te zetten en je hebt de poppen aan het dansen. Voetballer Luis Suárez vormde dankzij zijn hapneigingen de inspiratie voor een personage in een kinderboek.

In het nieuwste boek van de Brits auteur Peter Barron speelt de sportman een voetballende vampier die Luis heet. Daydreaming Daisy McCloud, the girl who wouldn't concentrate in class is een deeltje in de Monstrous Morals-reeks van Barron en heeft als doel kinderen van nare gewoonten af te helpen. De auteur had ten tijde van de bijtincidenten van Suárez nog een 'bad guy' nodig en raakte geinspireerd door de enthousiaste ballentrapper.

Luis Suárez heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor het bijten van tegenstanders in 2010, 2013 en 2014. Je zou denken dat hij een geschikt personage was om kinderen af te leren hun klasgenootjes te bijten, maar de ondertitel van het boek lijkt een ander thema aan te duiden. Auteur Barron hoopt dat Suárez de humor van de keuze voor hem als vampierpersonage inziet. Het boek is in Engeland inmiddels te koop. Een vertaling ligt niet in de lijn der verwachtingen.

Bron: London Evening StandardOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Suárez wordt vampier

Gesponsorde boeken