Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Succesvolle start van de Harland Awards schrijfwedstrijd op Hebban!

door Hebban Crew 7 reacties
De deadline voor de Harland Awards schrijfwedstrijd 2020 is om middernacht op 4 oktober verstreken. Er kwam een prachtig aantal verhalen binnen, namelijk 178. Nu is het aan de grote groep voorselecteurs om uit deze enorme toestroom van verhalen de beste te kiezen. In december volgt de uitslag, tijdens de Hebban Adventskalender.

De Harland Awards wordt al sinds 1976 onder verschillende namen georganiseerd. Van de eerste editie tot en met 1995 heette de schrijfwedstrijd de King Kong Award. Van 1996 tot en met 2002 was het de Millenniumprijs en van 2003 tot en met 2014 de Paul Harland Prijs, waarna het de Harland Awards schrijfwedstrijd werd. De wedstrijd werd naar auteur, jurylid, organisator en meervoudig King Kong Award winnaar Paul Harland genoemd in het jaar van zijn tragische dood.

178 inzendingen

De wedstrijd heeft ups en downs gekend, met soms maar enkele tientallen inzendingen of een overgeslagen jaar, maar ook records, zoals in 1996 toen de Millenniumprijs - dat jaar georganiseerd door auteur Jaap Boekestein - het toen ongekende aantal van 115 verhalen ontving. Dat bleef lang een record, tot in 2013 het tot nu toe hoogste aantal inzendigen werd gehaald: 206 verhalen. Met 178 inzendingen dit jaar komen we daar mooi in de buurt.

De voorselectie gaat aan de slag

Nu de deadline is verstreken, is het de beurt aan de ruim vijftig voorselecteurs om de inzendingen te gaan lezen, beoordelen en van commentaar te voorzien. Met dat laatste zorgen we ervoor dat alle deelnemers na afloop van de wedstrijd een juryrapport met feedback op hun verhalen kunnen ontvangen.

Finalejury

De beste verhalen worden beoordeeld door de finalejury, die een top vijf en de winnaar selecteert. De vijf beste verhalen worden gebundeld in een e-book dat gepubliceerd wordt tijdens de Hebban Adventskalender. Lees meer over de gang van zaken op de voorwaardenpagina.

Duimen draaien

Het grote wachten voor de schrijvers kan dus beginnen. Door de andere opzet van deze editie is dat wachten niet zo lang als vroeger, meestal volgde de uitslag ruim een half jaar na de deadline. We wensen alle deelnemers veel succes! En aan alle lezers: noteer vast dat je een fantastische e-bundel kunt downloaden in december! Voor nu kun je nog genieten van het ebook met 7 winnende verhalen van vorige edities.

Download je gratis ebook hierOver de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Succesvolle start van de Harland Awards schrijfwedstrijd op Hebban!

 

Gerelateerd