Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Sushi als levenselixer

De oudste mens ter wereld is overleden. De Japanse Misao Okawa vierde op 5 maart nog haar 117e verjaardag. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Okawa was sinds februari 2013 de oudste vrouw en sinds augustus dat jaar de oudst levende mens ter wereld. De Japanse werd geboren in 1898 en stierf in een verzorgingstehuis in de plaats Osaka.   

Gevraagd naar het geheim van haar lange levensduur zei Misao Okawa vorig jaar op haar verjaardag nog dat veel sushi eten helpt, net als acht uur slaap per nacht. Het zou kunnen zijn dat zij gelijk heeft: volgens de Japanse regering leven in het land de meeste inwoners van honderd jaar en ouder, namelijk meer dan 58.000. Ongeveer 87% daarvan is vrouw.  

Hebban zocht en vond een boek voor lezers die hun leven willen verlengen en eventueel een record willen vestigen. Of Okawa’s voedingsadvies ook is opgenomen in Hoe word je 100? valt te betwijfelen.  

Hoe word je 100? – William Cortvriendt  

'Hoe word je 100?' vertelt ons in duidelijke alledaagse taal de wetenschappelijke feiten over hoe we gezond en jong blijven en daardoor bijzonder lang kunnen leven.  

Met een voorwoord van Kris Verburgh, auteur van De Voedselzandloper. William Cortvriendt (1956) is arts met een uitgebreide ervaring in onderzoek. Hij heeft onder meer functies vervuld als medisch directeur en vice president bij drie verschillende medische bedrijven en heeft gewerkt als consultant bij McKinsey & Company. Zijn boek 'Hoe word je 100?' is eerder uitgebracht in de VS met de titel 'Living a Century or More' en is aldaar een bestseller.  

Bronnen:
Nu.nl
AD.nl
The Guardian 

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sushi als levenselixer

 

Gerelateerd

Over

William Cortvriendt

William Cortvriendt

William Cortvriendt (1956) is arts met een uitgebreide ervaring in onderzoek. Hi...

Gesponsorde boeken