Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Swingen is link

door Hebban Crew
Saskia Noort schrijft uitstekend verfilmbare thrillers. Drie van haar boeken, 'Terug naar de kust', 'De eetclub' en 'De verbouwing', haalden inmiddels het grote doek. Van een vierde thriller, 'Nieuwe buren', is een televisieserie gemaakt die RTL4 vanaf zondag 14 september op het scherm brengt. Over het linke van swingen.

De nieuwe buren in Nieuwe buren zijn de acteurskoppels Katja & Thijs Römer en Daan Schuurmans & Bracha van Doesburgh. De serie gaat over twee buren die ruime ervaring hebben in het swingen, oftewel partnerruil. Ze halen hun nieuwe Vinex-vrienden over om aan het buitenechtelijk gehups mee te doen. In het boek dat Saskia Noort in 2006 schreef, werd dat expliciet en onverbloemd aan de lezer voorgeschoteld. Uit de trailer blijkt dat de serie meer de thrillerkant opgaat, met bebloede handafdrukken op het raam, confrontaties op de schietbaan, achtervolgingen en de inzet van een arrestatieteam. De opnames vonden vanaf februari tot en met half mei plaats op diverse locaties in Almere.

Van Doesburgh en Schuurmans spelen respectievelijk Eva en Peter, die een huis kopen in een nieuwbouwwijk in de hoop daar gelukkig te worden met hun kind. Nog vóór de verhuizing slaat het noodlot toe als Eva veel te vroeg bevalt en dochter Lieve overlijdt. Zware tijden breken aan. Eva vindt steun bij haar nieuwe buurvrouw, Rebecca (Katja Römer), terwijl Peter steeds vaker optrekt met Rebecca’s man Steef (Thijs Römer). Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee stellen waarin aanvankelijk lief en leed en uiteindelijk ook het bed wordt gedeeld. Maar van ruilen komt huilen. 

Als de voortekenen niet bedriegen, wordt de serie volgens Katja Römer een geheid succes. Ze zei in de Telegraaf: ''Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL, vertelde aan Thijs dat zijn medewerkers nog net niet om de proef-dvd's hebben gevochten.'' Galjaard had dat twee keer eerder meegemaakt: bij Divorce en Gooische vrouwen. Römer: ''Tja, dan kan ik me voorstellen dat Nieuwe buren ook een hit wordt. Maar het is natuurlijk heel gevaarlijk om dat te roepen.''

Voor wie bij het kijken naar de buren dorst krijgt: een slijterijketen heeft ter gelegenheid van de serie een Burenwijn geïntroduceerd. De lijn bestaat uit een witte (Chardonnay Viognier), een rode (Cabernet Sauvignon) en een bubbelwijn (Frizzante).  Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Swingen is link

 

Gerelateerd

Over

Saskia Noort

Saskia Noort

Saskia Noort (Bergen, 1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utr...