Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Team Edgar leest voor Hebban

door Hebban Crew
De populaire boekensite Hebban en de onlangs gelanceerde literaire voetbalsite Team Edgar gaan samenwerken. Onder de noemer Team Edgar Leest publiceert Hebban vanaf september een nieuwe maandelijkse rubriek waarin een voetbalboek door de redactieleden van Team Edgar wordt voorzien van snedig commentaar of egostrelende complimenten.

De focus ligt op nieuw verschenen boeken, maar Team Edgar schuwt ook de voetbalboekklassiekers niet.  

Team Edgar is een website met literaire verhalen en columns over voetbal en ontstaan vanuit een voetbalminnend schrijverscollectief op Twitter. De verhalen op Team Edgar schommelen tussen satire, opinie, proza en poëzie. Aan de lezer om te bepalen wat wat is, ‘want we kunnen natuurlijk niet álles gaan voorkauwen’. Team Edgar schreef over Pat en Ed bij Mugabe, trouwen met Lieke Martens en het te vroege pensioen van Michel Preud'homme.  

Martijn Neggers is een van de initiatiefnemers en drijvende kracht achter de site. Neggers: ‘Team Edgar is vrij spontaan geboren uit een groep schrijvers die onderhand meer over voetbal twitterden dan aan hun nieuwe boek werkten. Er is geen hoofdredacteur, we zijn allemaal gelijkwaardig. We werken op eigen titel en zijn dus ook als zodanig te bejubelen en te bekritiseren.’  

Naast Neggers bestaat het redactieteam uit Vincent Cardinaal, Nick Hoekman, Frank Fabian van Keeren, Marieke Lucas Rijneveld, Aafke Romeijn, Teddy Tops en Lucas de Waard. Zij zullen elk om toerbeurt een aflevering van Team Edgar Leest verzorgen.

De eerste aflevering is van Frank Fabian van Keeren en verschijnt half september.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Team Edgar leest voor Hebban

 

Over

Martijn Neggers

Martijn Neggers

Martijn Neggers (Eindhoven, 1987) woont en werkt in Tilburg en schreef onder and...

Marieke Rijneveld

Marieke Rijneveld

Marieke Rijneveld (1991) is schrijver, muzikant en dichter. Ze won diverse schri...

Lucas de Waard

Lucas de Waard

Lucas de Waard (Den Bosch, 1984) debuteerde met De kamers bij uitgeverij De geus...

Gesponsorde boeken