Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Terug naar 1918 met de negenjarige Gabriel in ‘Nooit meer wachten’

door Hebban Crew 1 reactie
De Nederlandse Sarah van der Maas studeerde geschiedenis en is freelance tekstschrijver. Dit jaar debuteerde ze met de roman ‘Nooit meer wachten’, over een negenjarig jongetje dat tijdens de Eerste Wereldoorlog in een verwoeste kerk leeft en de slagvelden afstruint naar voedsel en spullen. Op Hebban lees je een sneak preview van het boek en we geven vijf exemplaren weg!

Sarah van der Maas (1995) schrijft al haar hele leven. Ze werkte mee aan verschillende verhalenbundels en won diverse verhalenwedstrijden, waaronder een van Reformatorisch Dagblad en uitgeverij Mozaïek. Het winnen van deze prijs betekende dat ze begeleiding van de uitgeverij kreeg bij het schrijven van een roman. Hieruit ontstond Nooit meer wachten, haar debuut, waarin ze een verhaal vertelt dat ze al jaren in haar hoofd had.

'Nooit meer wachten is een hoopvol debuut. [...] Rijk dat het is aan metaforen, zal het ongetwijfeld tot nieuwe inzichten leiden.' - Hebban-recensie

Nooit meer wachten

Noord-Frankrijk, 1918. Daar houdt de negenjarige Gabriel zich schuil in de gewelven van een basiliek. Dagelijks stroopt hij samen met een verminkte hond de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog af, op zoek naar voedsel en waardevolle spullen. Als hij in het niemandsland een gewonde Engelse soldaat vindt, besluit hij zijn ontdekking te verzwijgen voor de Duitse majoor die hem onder zijn hoede heeft genomen. Dat gaat lang goed. Maar het is oorlog, iedereen wil zijn eigen hachje redden. Zelfs als daarvan een kind het slachtoffer wordt.

'Het komt zelden voor dat een debuut zo knap geschreven is.' - Nederlands Dagblad

Leesfragment

Wil je weten of Nooit meer wachten een boek voor jou is en ben je benieuwd naar het verhaal van de jonge Gabriel? In dit fragment lees je alvast de eerste bladzijden. Komt het boek op jouw Wil ik lezen-plank?

Leesfragment Nooit meer wachten

Tien vragen aan...

In september beantwoordde Sarah van der Maas in de rubriek 'Tien vragen aan...' allerlei vragen voor Hebban. Ze vertelt onder andere welk boek er op haar nachtkastje ligt, welk boek indruk op haar maakte en om welk boek ze heeft moeten huilen.

'Ik was al jong een dankbaar afnemer van prentenboeken, strips en voorleesverhalen, sprak in boekentaal en gilde "Grijp die schavuit!" als ik achter mijn broertje aanzat, maar vond letters lange tijd een beetje overbodig. Tot ik rond mijn vijfde het alfabet onder de knie kreeg en die nieuwverworven kennis besloot toe te passen op een van mijn favoriete Kuifje-stripboeken.'

Lees verder

'Met het uitbrengen van Nooit meer wachten kan ze nu ‘romanschrijver’ op haar cv zetten. Met recht. Ze schreef een ijzersterk debuut.' - PZC, ‘Zeeland geboekt’

Boektrailer

In deze video vertelt Van der Maas meer over haar inspiratie voor Nooit meer wachten. Bijvoorbeeld over de basiliek met het beeld van de maagd Maria, dat voor zowel de Duitse soldaten als de Engelse een belangrijk punt was.

Winnen

Heb je het fragment gelezen en ben je benieuwd geworden naar Nooit meer wachten? Hebban mag vijf exemplaren van het boek weggeven. Ga naar de winactie om te kijken hoe je mee kunt doen!

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Terug naar 1918 met de negenjarige Gabriel in ‘Nooit meer wachten’

 

Gerelateerd

Over

Sarah van der Maas

Sarah van der Maas

Sarah van der Maas (1995) studeerde geschiedenis, woont in Middelburg en is free...