Hebban vandaag

Lezen /

Terug naar huis: Meisje A, het kind dat ontsnapte

door Hebban Crew 6 reacties
Debutant Abigail Dean veroverde de wereld met 'Meisje A' – het boek werd direct bij verschijnen een New York Times en Sunday Times bestseller en de rechten (ook voor tv en film) werden verkocht aan 31 landen. 'Meisje A' overstijgt genres als roman met thrillerelementen en wordt binnengehaald als hét boek van 2021. Lees nu een sneak preview op Hebban en doe mee aan de winactie.

De Britse Abigail Dean studeerde naast rechten ook Engelse literatuur aan Cambridge University. Haar eerste baan was bij Waterstones, maar uiteindelijk ging ze toch de advocatuur in. Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij een kantoor in New York besloot ze, vóór ze als advocaat bij Google zou starten, tijd te nemen een boek te schrijven. Dat werd Meisje A, een debuut dat direct de wereld veroverde. Nog voor het boek verscheen werden de film- en tv-rechten al verkocht en gingen de vertaalrechten naar meer dan 30 landen. Vertaler Erica Disco tekende voor de Nederlandse vertaling.

'Een prachtig geschreven debuut.'The Guardian

Over Meisje A vertelt Dean: 'Als enig kind ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de relatie tussen broers en zussen. Ik heb veel vrienden en familie geobserveerd, in een poging te begrijpen hoe je iemand wel kunt wurgen, maar tegelijkertijd met je leven zou verdedigen. Die dynamiek wilde ik vastleggen in dit boek.' Het resultaat is een boek dat zowel roman als thriller is, waarin de kinderen die uit hun huis ontsnappen terugkeren om de herinneringen het hoofd te bieden.

Meisje A

'Ik ben Alexandra Gracie en ik ben vijftien jaar. U moet de politie bellen.'

Lex Gracie wil niet aan haar familie denken. Ze wil niet herinnerd worden aan haar ouderlijk huis of aan haar bijnaam: Meisje A, het kind dat ontsnapte. Wanneer haar moeder in de gevangenis overlijdt en het familiehuis nalaat aan haar kinderen, kan Lex het verleden niet langer negeren. Samen met haar zusje Evie besluit ze de horrorwoning uit hun jeugd om te toveren tot een goede plek. Maar eerst moet ze in het reine komen met haar zes broers en zussen – en de jeugd die ze deelden.

Meisje A is een prachtig geschreven en ongelooflijk krachtig verhaal over spoken uit het verleden, verlossing en – uiteindelijk – liefde.

Leesfragment

Ben je intussen heel benieuwd naar de schrijfstijl van Abigail Dean en wil je kennismaken met haar debuutroman? Lees hieronder een sneak preview uit Meisje A.

Lees hier het eerste hoofdstuk

'Grijpt je vanaf de eerste pagina bij de keel.' – The Bookseller

Lof voor Meisje A

'Een verbluffende prestatie.' – Jessie Burton, auteur van De bekentenis

'Aangrijpend en prachtig geschreven.' – Sophie Hannah, auteur van De moorden op Kingfisher Hill

'Een moderne klassieker.' – Jeffery Deaver, auteur van Obsessie

Boektrailer

Winactie

Kun je niet wachten om Meisje A open te slaan en verder te lezen over Lex Gracie? Doe dan mee aan de winactie! Hebben mag in samenwerking met uitgeverij HarperCollins vijf exemplaren van dit boek weggeven.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Terug naar huis: Meisje A, het kind dat ontsnapte

 

Gerelateerd

Over

Abigail Dean

Abigail Dean

Abigail Dean studeerde Engelse literatuur aan Cambridge University, en haar eer...


Gesponsorde boeken