Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Testament Harper Lee blijft geheim

Bij leven en welzijn zorgde Harper Lee er al voor dat haar privacy zo veel mogelijk gewaarborgd werd. En na haar overlijden wordt daarin zo goed als niets veranderd. De inhoud van haar testament wordt niet geopenbaard, zo heeft een rechter bepaald.

Een advocaat die met de nalatenschap van de schrijfster van To Kill a Mockingbird is belast, heeft vorige week bij de rechtbank een verzoek ingediend voor een verbod op openbaarmaking van de inhoud van het testament van Harper Lee. Een rechter in Monroe County, de regio in de staat Alabama waar Lee opgroeide en op 19 februari op 89-jarige leeftijd overleed, heeft het verzoek van de advocaat gehonoreerd. 

Er is behoorlijk veel interesse voor het document waarin de schrijfster heeft bepaald wat er met haar nalatenschap moet gebeuren. Lee heeft slechts twee boeken op haar naam staan, maar met beide romans boekte ze immense successen. To Kill a Mockingbird is sinds de publicatie in 1960 veertig miljoen keer verkocht. En haar tweede boek, Go Set a Watchman, werd dé bestseller van 2015 in de Verenigde Staten.

De nieuwsgierigheid naar Lees testament gaat verder dan de vraag hoeveel haar erfenis waard is: men schat enige tientallen miljoenen dollars. Ook wil de goegemeente graag weten wie ervan profiteren. Harper Lee is nooit getrouwd geweest en heeft ook geen kinderen. Haar dichtstbijzijnde verwanten zijn nichten en neven. Na het overlijden van haar zus Alice in 2014 verliet Lee zich meer en meer op de adviezen en diensten van haar advocaat Tonja Carter. Zij was de beheerder van haar vermogen en de persoon die het manuscript voor Go Set a Watchman in een kluis ontdekte.  

In het verzoekschrift om het testament geheim te houden schreef advocaat Scott E. Adams, optredend namens Tonja Carter, dat 'het publiek niets te maken heeft met wat Harper Lee heeft nagelaten aan erfgenamen'. Rechter Greg Norris was het daarmee eens en bepaalde dat de documenten verzegeld dienden te worden. Uit het verzoekschrift werd niet duidelijk of het geheim houden van de inhoud van het testament een wens was van Lee zelf of van haar advocaat die volgens haar intenties zegt te handelen. 

(Bron: New York Times)Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Testament Harper Lee blijft geheim

 

Gerelateerd

Over

Harper Lee

Harper Lee

Harper Lee (1926-2016) was een Amerikaans schrijfster. Zij werd bekend door haar...

Gesponsorde boeken