Hebban vandaag

Nieuws /

The Gentlemom - Vlaamse hit over postnatale depressie

Horizon, de Belgische imprint binnen Overamstel Uitgevers, bestaat nog geen half jaar, maar boert goed. Een van hun eerste publicaties, 'The Gentlemom - mama zijn zonder schone schijn', belandde al op de vijfde positie in de toptien van de grootste boekhandelsketen van Vlaanderen, Standaard Boekhandel.

The Gentlemom is geschreven door Kirsten Ginckels en Ellen van den Bouwhuysen. Twee vrouwen die na de bevalling een postnatale depressie krijgen, iets dat een op de zes vrouwen in Vlaanderen overkomt. Er heerst toch een beetje een taboe op het ervaren van de minder leuke kanten van een pasgeboren baby. Kirsten en Ellen vinden het tijd voor eerlijkheid, om al die vrouwen met een postnatale depressie te laten weten dat ze niet alleen zijn. Het boek staat dan ook niet vol met schattige feitjes en leuke tips. De beide auteurs willen het hebben over wat moeder worden écht met je doet. Weg met de dikke laag glazuur, het perfecte plaatje en de goedbedoelde raad. Met met die schone schijn. Hier is eerlijkheid. 


The Gentlemom verscheen een week geleden en prijkt al in de bovenste regionen van de toplijsten. Een prima start voor imprint Horizon, dat zich met name zal richten op non-fictie titels over maatschappelijk relevante thema's voor een Vlaamse doelgroep. Naast The Gentlemom zijn ook al verschenen: Jihad in België van terreurspecialist Claude Moniquet, Buitenspel van Dave Peters, een boekje stampvol weetjes over bekende voetballers en Dat kleine geluk van columniste en cartooniste Fleur van Groningen, waarin de auteur vertelt over haar zoektocht in het leven.

In het komende najaar kunnen we van Horizon nog verwachten:

  • Thuiskomen in je hart van Jana Milovanovic - De auteur vertelt over de kracht en de kunst van ademhalen
  • Come take a sip with me van Hannah van Ongevalle - Geschreven door de Beste Bartender van België is deze gids langs de meest legendarische cocktails. Een compleet boek voor de cocktailliefhebber en hobbyist.
  • Superseks in 10 stappen van Goedele Liekens - Een nieuwe how-to voor een optimaal liefdesleven van seksuoloog Liekens
  • De gevangenen van Breendonk van James M. Deen - De auteur verzamelde getuigenissen uit een SS-kamp dat officieel geen concentratiekamp was, maar waar de omstandigheden evengoed onmenselijk waren. Geïllustreerd met historisch beeld en actuele foto's.
  • Het verlies van België van Johan Op de Beeck - Een beschrijving vande heroïsche strijd tussen de Nederlandse koning en de Belgische revolutionairen in 1830.
  • Einstein & Elisabeth van Rosine de Dijn - Tussen professor Einstein en koningin Elisabeth ontstond een hechte vriendschapsrelatie.
  • Vlaanderen in de middeleeuwen van David Nicholas - De Amerikaanse historicus Nicholas beschrijft het belang van Vlaanderen in de middeleeuwen.
  • Slik geen onzin van An Bogaerts - Een psychologische benadering van het eten en diëten. Waarom snappen we zelf niet hoeveel we zouden moeten eten? En hoe beïnvloeden de supermarkten ons?
  • De weg naar 100 en zelfs meer van Lucien de Cock - Met als klinkende ondertitel 'Wees wijs: word en blijf aangenaam grijs'. Geriater De Cock vertelt alles over ouder worden, ouder zijn en eeuwelingen.
Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

425 volgers
426 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: The Gentlemom - Vlaamse hit over postnatale depressie

Gesponsorde boeken