Hebban vandaag

Dossier /

The Leftovers, van boek naar tv

door Debbie (Hebban Crew) 6 reacties
Sinds vorige week is de dvd met het volledige eerste seizoen van HBO-serie The Leftovers verkrijgbaar. Met Justin Theroux, Liv Tyler, Amy Brenneman en Christopher Eccleston in de hoofdrollen en onder creatieve leiding van Damon Lindelof, die eerder een kaskraker afleverde met tv-serie Lost. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Tom Perrotta, die meewerkt aan de tv-serie.

Wat als over de hele wereld van het ene moment op het andere 140 miljoen mensen plots verdwenen zijn? Zonder verklaring. Ook de inwoners van Mapleton verloren hun buren, vrienden en geliefden tijdens het Plotse Vertrek. Burgemeester Kevin Garveys familie is uiteen gevallen tijdens de ramp: zijn vrouw Laurie heeft zich aangesloten bij de sekte van de Schuldige Achterblijvers. Zijn zoon Tom is gestopt met school en volgt nu een dubieuze profeet, Holy Wayne. Enkel Kevins tienerdochter Jill blijft over - en ze is verre van het voorbeeldige meisje van vroeger.

Inmiddels is het tweede seizoen te zien op HBO, waarbij opvalt dat IMDB gloeiende negens uitdeelt aan de afleveringen in dit nieuwste seizoen, waar het in het eerste seizoen nog krappe achten waren.

Auteur Tom Perrotta

The Leftovers is de zesde roman van de Amerikaanse auteur Tom Perrotta. Eerder werd van hem onder andere Little Children verfilmd, een thriller die in Nederland verscheen als Brave huisvaders. Perrotta schreef zelf het script voor Little Children, waar hij een Academy Award nominatie voor ontving. Een derde roman die vertaald werd in het Nederlands was The Abstinence Teacher, dat hier te vinden is als Lessen in onthouding. Perrotta lijkt er wel van te houden zijn personages in lastige en ongewone situaties te brengen, de duimschroeven wat aan te draaien en dan te kijken wat er gebeurt. Zijn romans hangen tussen literatuur en thriller in en hebben niet als doel de lezer (of de personages) zich gemakkelijk te laten voelen.


Hebbanrecensent Anne las The Leftovers van Tom Perrotta en wil nog wel meer antwoorden op vragen die het boek oproept: 'The leftovers is geen afgerond verhaal, maar meer een inkijkje in de levens van mensen die zich opeens moeten aanpassen aan vreemde omstandigheden. Perrotta voert de lezer in grote sprongen door het verhaal heen, tot het einde toe waarin nog zoveel onopgehelderd is en er zoveel verhaallijnen niet afgerond zijn, dat je het zelfs geen open einde meer mag noemen; er ontbreekt gewoon nog een boek waarin het verhaal wordt voortgezet. The leftovers is inmiddels bewerkt voor televisie. Wie de serie bekijkt, zal grote verschillen in de verhaallijnen tegenkomen in vergelijking met het boek.'

Giveaway


Dankzij Warner Bros. Home Entertainment mogen we drie dvd's met het volledige eerste seizoen van de serie weggeven. Wil je kans maken op de dvd van The Leftovers, ga dan naar de giveaway bij dit artikel. 
Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: The Leftovers, van boek naar tv

 

Gerelateerd

Over

Tom Perrotta

Tom Perrotta

Tom Perrotta is de auteur van Bad Haircut, The Wishbones, Election, en Joe Colle...

Gesponsorde boeken