Hebban vandaag

Nieuws /

'The Notebook' wordt tv-serie

Het beroemde boek van Nicholas Sparks, dat tevens verfilmd werd, wordt bewerkt tot televisieserie. Dat meldt Entertainment Weekly. Sparks is als producer bij het project betrokken.


In een tijd dat televisieseries hip en happening zijn en vele kijkers aan de buis gekluisterd houden, gaat het Amerikaanse televisienetwerk The CW aan de slag met de serie, die gebaseerd wordt op het boek uit 1996 én de film uit 2004. De afleveringen richten zich op de opbloeiende romance van hoofdpersonages Noah en Allie in hun jonge jaren. Hun relatie wordt geschetst tegen de achtergrond van het naoorlogse jaren veertig in North Carolina, waarin racisme, economische en sociale ongelijkheid een grote rol speelde.

Met het klassieke liefdesverhaal haalt The CW een nieuw genre in huis, nu het netwerk nog vooral actieseries en moderne romantische komedies aanbiedt. Dit heeft als gevolg dat de dramatische belevenissen van het stel als ouder echtpaar, die te maken krijgt met Alzheimer, hoogstwaarschijnlijk achterwege worden gelaten. Maar dat kan in het proces nog veranderen, vertelt The CW-topman Mark Pedowitz, die ontzettend blij is dat Sparks de serie voor hem wil maken.

In de populaire film (wie kent de beruchte regenscène niet?) speelden Ryan Gosling en Rachel McAdams de hoofdrollen. Wie de rollen van Noah en Allie in de televisieserie zullen vertolken, is nog niet bekend.

Bron: Entertainment WeeklyOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

770 volgers
399 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 'The Notebook' wordt tv-serie

 

Gerelateerd

Over

Nicholas Sparks

Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (Omaha, Nebraska, 1965) is een Amerikaanse bestsellerauteur. Hij...

Gesponsorde boeken