Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

In de bioscoop: Seventh Son

Over een paar dagen is het zover. Dan is Seventh Son in de bioscopen te zien. Het is een verfilming van de spannende boekenserie De Geestenjager van auteur Joseph Delaney.

Het boek De Zevende Zoon is een filmeditie van de eerste twee delen van De Geestenjager-reeks. Het eerste deel is al tien jaar geleden in het Engels verschenen. Nu er een boekverfilming is gerealiseerd, krijgen de boeken een nieuw jasje en hernieuwde aandacht. Zeer terecht, want ze doen in niets onder voor andere young-adulttitels van dit moment.

Jeff Bridges speelt een van de hoofdrollen in deze spannende boekverfilming, hij is Master Gregory. Zijn herkenbare, zware stem geeft meteen een prachtige en duistere sfeer. Ben Barnes (Prince Caspian uit de Narnia-verfilmingen) geeft gestalte aan Tom Ward, de leerling. Wie tijdens het bekijken van de trailer oplet, ziet ook Kit Harington langskomen, Jon Snow uit Game of Thrones. Kersverse Oscar-winnares Julianne Moore geeft invulling aan een van de bad guys-rollen: Mother Malkin.

Bekijk hieronder de spectaculaire trailer vast en duik dan lekker de boeken in, want ze zijn zo heerlijk spannend.

Over het boek:
Thomas is de zevende zoon van een zevende zoon. Hij heeft de gave van zeven keer zeven, de gave om dingen te zien waar anderen blind voor zijn. Thomas gaat in de leer bij de geestenjager. Die verdient zijn geld met mensen beschermen tegen de wezens van het duister. Het is een onmogelijk zware baan en veel van zijn voorgangers kwamen jammerlijk aan hun einde. Maar toch moet Thomas het vak leren. Hij is de laatste leerling.

Over de auteur:
Joseph Delaney woont in Lancashire in een huis waar het spookte, dankzij een dorps'boggart' met de naam Hall Knocker. Zijn serie De Geestenjager is ontstaan uit een steeds terugkerende nachtmerrie uit zijn jeugd. Bijna alle elementen en inspiratie in de dertien boeken die in het Engels al in deze serie bestaan, zijn afkomstig uit bestaande en lokale spookverhalen.Over de auteur

Hebban Fantasy

312 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: In de bioscoop: Seventh Son

 

Gerelateerd

Over

Joseph Delaney

Joseph Delaney

Joseph Delaney (1945) is een Britse sciencefiction- en fantasyschrijver en voora...