Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Theodor Award 2015 voor Sebastien Valkenberg

Met zijn boek 'Op denkles' sleepte filosoof Sebastien Valkenberg de Theodor Award 2015 in de wacht. Hij mag de prijs op 26 juni in ontvangst nemen. Lees wat Hebban vond van dit boek.

Op denkles is door twee Hebbanrecensenten besproken, beide geven het boek vier sterren.

Alex Hoogendoorn zegt: " De met flarden sarcastische toon in combinatie met die overtuigende redenatie zorgt ervoor dat het boek even verhelderend als vermakelijk is."
Gijs Reudink vindt: "[...] voor diegenen die zich door de enigszins fragmentarische opbouw niet laat afschrikken, is het pagina na pagina genieten van Valkenbergs eruditie, scherpe observatievermogen en soms venijnige maar altijd zorgvuldig onderbouwde argumentaties.

Over het boek
In zijn boek levert Valkenberg wapens tegen dooddoeners, modieuze denkbeelden en andere vormen van antirationalisme. Hij doet dat in de voetsporen van twee illustere voorgangers die korte metten maakten met slordig denkwerk: de schrijvers Gustave Flaubert en Karel van het Reve.
De jury vindt Op denkles het meest opmerkelijke boek van het jaar.

Over de auteur
Valkenberg schrijft onder meer voor Trouw, NRC Handelsblad en Elsevier. Eerder verschenen van hem de boeken Het laboratorium in je hoofd en Geluksvogels.
 
Over de Theodor Award
De Theodor Award is een jaarlijks terugkerende bekroning voor een uitzonderlijke kunstenaar, een bijzondere wetenschapper of een morele raddraaier. De winnaar wordt gekozen door de Human-redactie van het radioprogramma OBA Live, waarbij presentator Theodor Holman het laatste woord heeft. Eerdere winnaars waren Jelle Brandt Corstius, regisseur Mijke de Jong en actrice Samira Maas, Maartje Duin en Katinka Baehr, Judit Neurink, hoogleraar cardiologie voor vrouwen Angela Maas en de makers van De Snijtafel.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Theodor Award 2015 voor Sebastien Valkenberg

 

Gerelateerd

Over

Sebastien Valkenberg

Sebastien Valkenberg

Sebastien Valkenberg (1978) is filosoof en publicist. Van zijn hand verschenen e...

Gesponsorde boeken