Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

There's no business like show business

De Hoge Raad maakte vandaag bekend dat de beruchte zaak rondom de Hilversumse 'showbizzmoord' wordt herzien. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Op 10 november 1981 werd platenproducer Bart van de Laar in zijn Hilversumse woning aangetroffen met een schotwond in zijn hoofd. Drie dagen later overleed hij. Martien Hunnik, met wie Van de Laar een kortstondige seksuele relatie had, bekende in eerste instantie dat hij de producer om het leven had gebracht, maar trok zijn bekentenis later weer in. In 1984 werd hij veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en tbs voor doodslag op Van de Laar. Bijna acht jaar lang zat Hunnik vast en onderging hij behandelingen, maar mogelijk was deze straf onterecht.

Al jaren strijdt Martien Hunnik voor herziening van de zaak. Op verzoek van zijn advocaten is er opnieuw onderzoek gedaan naar de 'showbizzmoord'. Het Openbaar Ministerie heeft nu twijfels bij Hunniks schuld, vanwege "hiaten en onvolkomenheden" in zijn bekentenis. De zaak wordt nu eindelijk heropend, tot vreugde van Hunnik: "Ik ben een vrij mens, zonder smet."

Over de gruwelen in showbizzland werd al veel geschreven, zo verscheen vorig jaar de thriller Het gerecht van actrice Inge Ipenburg.

Het gerecht - Inge Ipenburg

Het gerecht van Inge Ipenburg is een spannende thriller over de vraag: hoe ver gaat je rechtvaardigheidsgevoel als het ten koste gaat van jezelf en je vrienden? Sandra Hazelaar is een voormalig actrice die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar huiskamerrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop. Zij herkent de verkrachter als de strafadvocaat mr. Joachim Hansson, die regelmatig aanschuift aan de desk van een entertainmentrubriek. En hij herkent Sandra... Gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel wil Sandra alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren. De macht van Hansson reikt echter ver, heel ver. Hij zorgt ervoor dat haar zorgvuldig opgebouwde leven en reputatie als een kaartenhuis in elkaar storten. Sandra verliest de grip op haar leven en vrienden, terwijl Hansson de dans lijkt te ontspringen... Inge Ipenburg raakte tijdens het juryvoorzitterschap voor De Gouden Strop (2011) geïnspireerd en begon met schrijven. Met tussenpozen kwam Het gerecht tot stand. Inge is bekend als actrice en momenteel te zien in de serie Celblok H. Het gerecht is een spannend verhaal voor de lezers van Esther Verhoef en Simone van der Vlugt.

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.


Bron: nrc.nlOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: There's no business like show business

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken