Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Thomas Heerma van Voss tipt 5 spannende boeken

Thomas Heerma van Voss wist al op jonge leeftijd een plekje te veroveren in de literaire wereld. Dat hij ook van het spannende genre houdt bewijst 'Ultimatum', de onlangs verschenen thriller die hij samen met zijn broer Daan schreef. In het kader van de Maand van het Spannende Boek tipt Thomas vijf spannende boeken!


The Poet - Michael Connelly (1995)
"Niet de eerste thriller die ik las, wel de eerste thriller die me werkelijk overtuigde. Connelly is een meester in het opbouwen van een plot, ingenieus maar niet geforceerd. Vooral knap is hoe hij meteen vaart in het verhaal brengt zonder dat hij direct alle kaarten op tafel legt. Het eerste deel van The Poet  behoort nog steeds tot de beste thrillerstukken die ik ooit las." 

The Prophet - Michael Koryta (2012)

"Een recenter werk, van een jongere auteur dan Connelly, maar Michael Koryta bedient zich wel van dezelfde middelen: sober, effectief taalgebruik, een kundige wisseling van perspectief, een doelgerichte stijl. Knap aan The Prophet is vooral hoe hij schijnbaar rustig begint, met allerlei elementen die achteraf toch van groot belang blijken te zijn voor de plot. Een van de beste thrillers van de laatste jaren."
 
Grafarþögn - Arnaldur Indriðason (2001)
"Een thriller die ik ooit van mijn moeder kreeg, in haar zoveelste poging me aan het lezen te krijgen. En, vlak na The Poet, was dit de tweede thriller die me werkelijk overtuigde. Het gegeven is heel simpel: op een bouwplaats in Reykjavik wordt een lijk gevonden dat daar al tientallen jaren moet liggen. De kernvraag: wat is er gebeurd? Van Grafarþögn is niet hoofdzakelijk het verhaal me bijgebleven, maar vooral de sfeer, het ijzige en kille landschap, dat uitgroeit tot misschien wel het hoofdpersonage van deze thriller."  

Geweten - René Appel (1996)

"Mocht het bovenstaande de indruk wekken dat geslaagde thrillers alleen over de grens verschijnen: dat is niet zo. (Hoewel sommige vaderlandse auteurs wel hard hun best doen om dat beeld te scheppen.) In Geweten - een verhaal over een uiteengevallen vriendengroep en, natuurlijk, een verborgen verleden - combineert Appel zijn effectieve, onopgesmukte schrijfstijl met psychologische diepgang en de juiste hoeveelheid plotwendingen. Genoeg om het geheel levendig te houden, niet te veel om het ongeloofwaardig te maken."

Ghostman - Roger Hobbs (2013)
"Ghostman behoort misschien niet tot de meest geraffineerde of doordachte thrillers die ik ooit las, maar daar schuilt ook juist de kracht van het verhaal in: een overval loopt uit de hand, er moet hulp worden ingeschakeld en men belt de beruchte topcrimineel Jack, alias de ghostman. Roger Hobbs kan voortreffelijk spanning opbouwen: het openingshoofdstuk is van een overrompelende snelheid, en daarna dendert deze thriller in aangename vaart door."

Ultimatum van Thomas en Daan Heerma van Voss verscheen vorige maand bij Uitgeverij Prometheus.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Thomas Heerma van Voss tipt 5 spannende boeken

 

Gerelateerd

Over

Thomas Heerma Van Voss

Thomas Heerma Van Voss

Thomas Heerma van Voss (Amsterdam, 1990) studeerde Nederlands aan de Universitei...

Gesponsorde boeken