Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Thriller Tiendaagse 2020 | Sneak preview 'Van de hemel in de hel' van Jo Claes

door Hebban Crew 13 reacties
Tijdens de Thriller Tiendaagse ontvang je van Hebban een aantal exclusieve sneak previews van thrillers die nog niet zijn verschenen. Jo Claes heeft al meer dan 20 boeken op zijn naam staan, waaronder de succesvolle reeks met inspecteur Thomas Berg. In maart 2020 verschijnt zijn nieuwste misdaadroman 'Van de hemel in de hel'. Lees nu alvast een van de hoofdstukken!

De Vlaamse Jo Claes (1955) is naast auteur van misdaadromans ook leraar Engels en Nederlands. Hij debuteerde in 1985 en schreef tot Quarantaine uit 2002 fictie. Daarna richtte hij zich zes jaar lang op non-fictie over mythologie, hagiografie en iconografie. In 2008 bleek het bloed toch te kruipen waar het niet gaan kon, en introduceerde hij in De zaak Torfs zijn beroemde personage Thomas Berg. Intussen bestaan er alweer 13 romans en een novelle over deze Leuvense inspecteur.

Van de hemel in de hel verschijnt in maart 2020 bij uitgeverij Houtekiet

Het verhaal

Hoofdinspecteur Thomas Berg heeft een groepsreis cadeau gekregen naar Verona. Daar leert hij twee vrouwen uit Leuven kennen van wie de ene al dagenlang haar echtgenoot telefonisch niet kan bereiken. Berg biedt aan om te helpen en laat zijn team uitzoeken of de man als vermist is opgegeven.

Intussen wordt in een containerpark in Leuven een afschuwelijk verminkt lijk gevonden. Het lichaam is zo zwaar toegetakeld dat het eerst niet geïdentificeerd kan worden, maar zodra dat via dna-onderzoek is gebeurd, blijkt dat het slachtoffer de reputatie had een onverbeterlijke vrouwenversierder te zijn.

Berg wordt geconfronteerd met een van de moeilijkste zaken uit zijn carrière. Welk spoor hij ook volgt, het draait telkens op niets uit. Tot hij ontdekt welke reden er achter de gruwelijke verminking zit. De waarheid is zo verbijsterend dat niemand hem eerst wil geloven.

Sneak preview

Lees speciaal voor de Thriller Tiendaagse 2020 een hoofdstuk uit Van de hemel in de hel van Jo Claes:

Lees op Hebban een exclusief fragment!


Hebban over Claes' eerdere boeken

'Al elf boeken lang bedient Jo Claes zich van deze werkwijze en dat levert geen duffe, maar net heel aangename lectuur op. Als een moderne Agatha Christie laat Claes een verhaal altijd weer langzaam groeien en zich opbouwen. De focus ligt niet op actie, maar wel op denkwerk. (...) Onderweg naar de oplossing kan Jo Claes het niet laten enige kennis over kunst en cultuur te etaleren. Hij verwerkt deze kennis elegant in het misdaadverhaal en dit keer slaagt Claes er zelfs in om ook Gentse bouwhistoriek in het verhaal te betrekken. Toch zit er ook steeds een verwijzing naar de actualiteit in het boek, zoals dit keer het Syrië-conflict.' - 4 **** van Hebban-recensent Marvin over Het gewicht van de haat

'Zeven thrillers met hetzelfde hoofdkarakter, de vervlakking lonkt dus om de hoek maar delft het onderspit, want Thomas Berg blijft nog steeds een interessant en fris personage. Jo Claes verliest niets van zijn vertelkunst en roert als een ervaren topchef in zijn met een interessante tragedie gevulde kookpot. Het resulteert in een kwaliteitsthriller die je bij momenten beroert en ontroert.' - 5 ***** van Hebban-recensent Guy over De mythe van Methusalem

Tijdens de Thriller Tiendaagse 2020 trakteren we je op een aantal sneak previews van verschillende, in 2020 te verschijnen thrillers. Mis ze niet en zet de boeken vast op je Wil-ik-lezen-plank! Lees verder op het Hebban Thriller Tiendaagse-kanaal:

Naar het Thriller Tiendaagse kanaalOver de auteur

Hebban Crew

2524 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Thriller Tiendaagse 2020 | Sneak preview 'Van de hemel in de hel' van Jo Claes

 

Gerelateerd

Over

Jo Claes

Jo Claes

Jo Claes (1955) is een Vlaamse auteur, en daarnaast leraar Engels en Nederlands....

Hebban Spots

Thriller Café

891 volgers

Welkom in het Hebban Thriller Café. Deel je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond boeken in het thrillergenre hier met gelijkgestemde zielen. Dit café wordt...