Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Thriller Tiendaagse 2020 | Tip een boek bij... Ik ben Pelgrim

door Hebban Crew 15 reacties
Wij zijn met zijn allen dol op boeken tippen bij de Hebban community. Niet alleen maken we listmania-artikelen, ook hebben we een bedrijvige boekentipper waar we samen met ons Hebban team elkaar gepersonaliseerde tips geven. Tijdens de Thriller Tiendaagse 2020 doen we het allemaal samen. Weet jij goede tips bij 'Ik ben Pelgrim' van Terry Hayes?

De Britse Terry Hayes (1951) is journalist, scriptschrijver en auteur. Hij begon zijn carrière als journalist en columnist en ontmoette in die hoedanigheid vele beroemdheden zoals de Kennedy broers, George Miller, filmregisseurs en -producenten. Uiteindelijk werd hij de vaste scenarioschrijver voor de Mad Max-verfilmingen en verhuisde naar Hollywood om als scenarist verder te gaan. Daarnaast werkte hij aan zijn thrillerdebuut, Ik ben Pelgrim. Het verscheen in 2013 en werd onmiddellijk een wereldwijd succes. 

Het verhaal

Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat.

De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek.

Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkt jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.

Hebban community: tip ons!

Voor het laatste artikel in deze tipreeks geven we jullie een echt grote uitdaging. Vind een Nederlandstalige thrillerauteur die boeken schrijft in dezelfde sfeer als Ik ben Pelgrim. Dit boek staat op een eenzame hoogte en was ook voor onze Hebban team geen makkelijke opgave. Daarom hebben we jullie als community hard nodig om ons te tippen! Heb jij Ik ben Pelgrim gelezen en weet jij de perfecte thriller voor iemand die op zoek is naar iets nieuws? Laat dan van je horen in de comments! Niet alleen helpen jullie elkaar zo aan nieuwe spanning, ook verzamelen we de tips voor een overzicht. Vergeet dus niet te vertellen waarom je juist dit oorspronkelijk Nederlandstalige boek wilt tippen aan andere liefhebbers van Ik ben Pelgrim!

Om jullie te inspireren zetten wij alvast de eerste vier tips klaar:

Eveline is zo'n lezer die Ik ben Pelgrim erg hoog heeft staan, en dus even goed moest nadenken over een oorspronkelijk Nederlandstalige aanrader. Ze komt uit op Het dossier van Anya Niewierra. 'Omdat dat een van de beste Nederlandse thrillers is die ik ken. En het even onvoorstelbaar en onwerkelijk is wat je leest. Je moet als lezer openstaan voor een andere wereld. Je blik op de wereld wordt verruimd en als lezer blijf je vol ongeloof doorlezen.'

Marvin denkt ook diep na en komt uiteindelijk met twee aanraders. 'Niet meteen in de sfeer van het terrorisme, maar wel in de drugshandel, vind ik King Coke van Dannis Kramers wel een redelijk alternatief. Het boek is razendsnel, keihard, maar soms ook met de nodige humor erin.' Hij las het boek voor de Hebban Debuutprijs 2017. Het haalde de shortlist niet, maar was wel zijn persoonlijke favoriet.

Zijn tweede tip is Bling bling van Jan Van Der Cruysse. Zelf las hij het nog niet, zodat we de Hebban-recensie voor het boek erop nasloegen. Joop: 'Het is niet eenvoudig om een compacte omschrijving te geven. Daarvoor is het verhaal complex, maar dit heeft geen nadelige invloed op het boek. Doordat het verhaal zich op vele verschillende plaatsen afspeelt is het als schrijver niet eenvoudig om de lijn in het verhaal vast te houden, maar hij slaagt daar goed in.' Dat klinkt als een mooie aanrader!

Marina vult het lijstje aan met de laatste tip: 'Ik denk aan Schokgolf van Frank van Zwol. Kernwoorden die ik zie: terrorisme, inlichtingendienst, militair, Al Qaida, technologie, complot... Superspannend, een tikje brutaal en een spionageplot dat nét wat vergezocht lijkt, maar toch zou kunnen gebeuren.'

Wat is jouw oorspronkelijk Nederlandstalige thrillertip?

Ben je op zoek naar een nieuw boek om te lezen, gebaseerd op drie favorieten, of wil je iemand een boek cadeau doen dat echt bij hen past? We hebben een heel team aan boekentippers die jou persoonlijk advies kunnen geven. 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Thriller Tiendaagse 2020 | Tip een boek bij... Ik ben Pelgrim

 

Gerelateerd

Over

Terry Hayes

Terry Hayes

Terry Hayes (1951) is een oud-journalist en -scriptschrijver. Op 21-jarige leeft...

Anya Niewierra

Anya Niewierra

- Auteur bij Luitingh-Sijthoff: www.niewierra.com ++++ - Algemeen Dir...

Dannis Kramers

Dannis Kramers

Dannis Kramers (1974) studeerde journalistiek in Utrecht. Daarna schreef hij voo...

Jan Van Der Cruysse

Jan Van Der Cruysse

Vlaamse thriller-auteur.

Frank van Zwol

Frank van Zwol

Frank van Zwol (1963) is de Indiana Jones onder de Nederlandse thrillerauteurs. ...

Hebban Spots

Thriller Café

888 volgers

Welkom in het Hebban Thriller Café. Deel je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond boeken in het thrillergenre hier met gelijkgestemde zielen. Dit café wordt...