Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Thriller van broers Heerma van Voss verkocht aan Duitsland

De Duitse vertaalrechten van de thriller Ultimatum van Daan & Thomas Heerma van Voss zijn verkocht aan uitgeverij Schöffling & Co. in Frankfurt am Main, meldt uitgeverij Prometheus.

Goed nieuws dus voor de broers, die vorige week al werden verblijd met het nieuws dat hun boek is genomineerd voor De Diamanten Kogel. Of ze deze Vlaamse thrillerprijs ook mee naar huis mogen nemen, wordt op 16 februari in Antwerpen bekendgemaakt. 

Ultimatum, dat in mei 2015 op de markt kwam, vertelt het verhaal van Aron Mulder. Na de onopgehelderde moord op zijn vrouw leidt de voormalig psychiater een teruggetrokken leven in hun vakantiebungalow. De geruchten over zijn betrokkenheid bij de moordzaak dreven zijn cliënten weg, en ook zijn zoon Alexander, die naar New Orleans verhuisde en een andere naam aannam. Als blijkt dat Alexander verdacht wordt van de moord op zijn vriendin Nathalie Underwood, gepleegd in de moerassen van Louisiana, besluit Aron in actie te komen.

Intussen wordt de zaak Underwood onderzocht door de Amerikaanse rechercheur Hanna Vincennes, die onder druk staat van haar meerderen en de media. Ze verdiept zich in Underwoods leven, en hoe meer antwoorden van haar worden gevraagd, hoe meer zij gaat twijfelen aan het politieonderzoek.

Daan Heerma van Voss (1986) is de auteur van de romans Een zondagsman (2011, genomineerd voor de Anton Wachterprijs), Zonder tijd te verliezen (2012), De vergeting (2013) en Het land 32 (2014genomineerd voor de Halewijnprijs en de Cutting Edge Award). Daarnaast publiceerde hij onder meer in De MorgenHumonrc.nextHard grasVrij NederlandDas MagazinDe Groene Amsterdammer, de Amerikaanse Vogue en The New York Times. In 2012 won hij De Tegel voor journalistieke uitmuntendheid.
Thomas Heerma van Voss (1990) debuteerde met 
De Allestafel (2009). Daarna verschenen van zijn hand de roman Stern (2013) en de verhalenbundel De derde persoon (2014). Hij publiceerde essays, artikelen en verhalen in onder meer de Volkskrantnrc.next, Vrij Nederland, Trouw, De Gids, Hollands Maandblad, Das Magazin en TiradeUltimatum is het eerste boek dat de broers samen schreven.


Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Thriller van broers Heerma van Voss verkocht aan Duitsland

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken