Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Thrillerauteur schenkt royalty's aan Artsen zonder Grenzen

door Hebban Crew 4 reacties
Elk jaar levert de Vlaamse thrillerauteur Belinda Aebi een spannend boek in bij haar uitgever. 'Blow-up' is de zevende en laatste in haar serie over de Gentse onderzoeksrechter Maud Gelderman. En Artsen zonder Grenzen spint garen bij een royale verkoop.

De opbrengst van Blow-up schenkt Belinda Aebi in zijn geheel aan deze onvolprezen hulporganisatie. Dat meldt de schrijfster in een persbericht. De thriller verschijnt 25 maart bij uitgeverij Manteau. 

Het verhaal begint als de jonge amateurfotografe Saskia een enorme knal hoort. Het geluid van mMetaal op metaal. Er wordt een fiets de lucht in gekatapulteerd. Een 
lichaam schuift over het wegdek, botst tegen de vangrail en blijft roerloos in de grasberm liggen.

Saskia gelooft haar ogen niet wanneer ze rond middernacht getuige is van een afschuwelijk verkeersongeluk. Op het moment van de aanrijding zit ze met haar vriend Ruben in de uitkijkpost van een oude watertoren om beelden te schieten van een vos en haar welpjes. Maar wat ze door haar lens ziet is iets helemaal anders. Een donker silhouet, zwalpend en duidelijk onder invloed van drank, stapt uit de wagen.

Klik. Totaal verbijsterd zoomt Saskia in op zijn gezicht. Klik. Haar ogen sperren zich open van herkenning. Haar blik glijdt naar zijn wagen. Klik. En dan scheurt hij ervandoor….

Onderzoeksrechter Maud Gelderman en haar team staan voor een raadsel. Wie heeft het slachtoffer, een jonge studente uit Gent, voor dood achtergelaten? Wat heeft de dader nog meer te verbergen? Het bewijs bevindt zich op de geheugenkaart van een Canon. Maar waar is Saskia?

Blow-up wordt gepresenteerd als 'een zenuwslopende thriller over een vluchtmisdrijf dat ontaardt in een schokkend kat-en-muisspel'. 

(foto auteur: Frank Bahnmuller)Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Thrillerauteur schenkt royalty's aan Artsen zonder Grenzen

 

Gerelateerd

Over

Belinda Aebi

Belinda Aebi

Belinda Aebi (1959) werkte 26 jaar als manager van de juwelenafdeling bij de fi...

Gesponsorde boeken