Hebban vandaag

Nieuws /

Thrillerprijs voor Megan Abbott

De Amerikaanse schrijfster Megan Abbott is voor haar thriller The Fever afgelopen weekend door de International Thriller Writers (ITW) bekroond met een Thriller Award in de categorie Best Hardcore Novel. Schrijver Nelson DeMille werd tot ThrillerMaster benoemd.

De thrillerprijzen werden zaterdagavond uitgereikt tijdens een galadiner in het Grand Hyatt-hotel in New York. Megan Abbotts winnende thriller (in het Nederlands verschenen onder de titel De koorts) verhaalt over een Amerikaans stadje waar paniek uitbreekt als een aantal meisjes ziek wordt door een mysterieus virues. Deenie Nash ziet haar vriendin Lise voor haar ogen neervallen. Het gerucht doet de ronde dat de omstreden inenting tegen het hpv-virus de boosdoener is.  Als de ziekte zich steeds verder verspreidt, proberen Deenie, haar vader en haar broer, hun zorgvuldig gekoesterde geheimen voor zich te houden.

Laura McHugh kreeg tijdens het gala de award voor The weight of Blood (Het gewicht van bloed) in de categorie Best First Novel. In deze thriller rouwt de zeventienjarige Lucy Dane om de dood van haar vriendin Cheri. Het lichaam van het meisje is een jaar na haar vermissing gevonden in een holle dode boom. Als Lucy in een verlaten caravan op het land van haar oom een kettinkje van Cheri vindt, is ze vastbesloten uit te zoeken wat er is gebeurd.

De prijs voor Best Paperback Original ging naar Vincent Zandri voor Moonlight weeps. Het verhaal The Last Wrestling Bear in West Kentucky van Tim L. Williams werd als beste bestempeld in de categorie Best Short Story. 

Nelson DeMille (foto), auteur van onder andere De crash, Spencerville en De afrekening, werd gekroond tot ThrillerMaster ter onderstreping van zijn landurige carrière en bijdragen aan het thrillergenre. The Literary Silver Bullet Award ging naar Kathy Reichs.Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Thrillerprijs voor Megan Abbott

Gesponsorde boeken