Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Thrillers domineren in top tien

De Maand van het Spannende Boek is begonnen en dat is direct te merken aan de Bestseller 60. Zes thrillers zijn in de top tien te vinden.

De Bestseller 60 telt deze week achttien thrillers. Het meisje in de trein, de sensatie van deze zomer, is de hoogst genoteerde spannende roman. Het debuut van Paula Hawkins nestelt zich op plek 3, direct na de bestsellers Topshow van Michel van Egmond en het bankiersportrtet Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk. De verwachting is dat Hawkins' thriller nog wel even bovenin de CPNB-lijst zal meedraaien, nu het boek tot Thriller van het Jaar 2015 is bestempeld door de redactie van VN's Detective- en Thrillergids.

Nieuw in de lijst is Een schim in de nacht, deel 12 in de succesvolle reeks politieromans van het duo De Waal & Baantjer. De schoten die rechercheur Peter van Opperdoes hoort, komen op een wel heel ongelegen moment, want hij zit net aan de appeltaart. Maar goed, plicht roept. Van Opperdoes rept zich naar de neergeschoten man en hoort hem zijn laatste woorden uitspreken. Die stellen hem voor een raadsel.

Tess Gerritsen, de geschenkauteur van 2014, doet het altijd goed. Of ze nu met een nagelnieuwe thriller of met een oudje op de proppen komt. Het stille meisje, oorspronkelijk uit 1994, komt in de Bestseller 60 binnen op plaats 37. Vuilnismannen stuiten op de lichamen van twee dode vrouwen. Het wordt een taaie klus voor forensisch arts Kat Novak.

Geen thriller maar true crime het rijk geïllustreerde naslagwerk Crime Top 100, een initiatief van de website Crimesite. Een groep misdaadjournalisten ploegde door honderden rechterlijke uitspraken en politiedossiers, en raadpleegde collega's en wetenschappers om hier een zo waarheidsgetrouw mogelijke top-100 van samen te stellen. 

Zware jongens te over in dit boek, zowel dode als levende: van wijlen John Mieremet en serial killer Koos Hertogs tot politiek moordenaar Volkert van der Graaf. En van Wilem Endstra, de bankier van de onderwereld en 'Scarface' tot Willem Holleeder. Een soort Quote top 100 van topcriminelen.

Klik hier voor de volledige Bestseller 60.Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Thrillers domineren in top tien

 

Gerelateerd

Over

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen (1953) is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster. Ze is van...

Gesponsorde boeken