Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Thrillerschrijver Ton Theunis komt met fantasyboek

door Lindy (Hebban Crew) 1 reactie
Ton Theunis kennen we als schrijver met name van zijn true crime-verhalen en enkele fictiethrillers. Dit najaar gooit hij het echter over een andere boeg. Dan verschijnt zijn fantasyboek 'Tweestrijd', dat de basis vormt voor het themapark WitchWorld dat naar verwachting in 2019 de deuren zal openen.


Vandaag overhandigde de schrijver het manuscript van Tweestrijd aan uitgever Marie-Anne van Wijnen van Uitgeverij De Kring. Tweestrijd is het eerste deel uit de reeks De WitchWorld-legenden, waarin Elaine en haar vrienden Ivar, Pippijn en de trol Toerio de hoofdrollen spelen.  

Het fantasy-verhaal voor jong en oud speelt zich af in het jaar 753 na Chr. in het gebied dat nu Flevoland heet. Het verhaal, over de middeleeuwse avonturen van de 16-jarige jonkvrouw Elaine en haar vrienden, vormt de rode draad voor alles wat in en rond het themapark WitchWorld te beleven zal zijn. Het park is over een paar jaar te vinden rondom het Kasteel van Almere, langs de A6. Sinds 2013 wordt gewerkt aan de realisering van dit project. Er is aandacht voor de cultuur en historie van de directe omgeving, maar WitchWorld ontwikkelt ook een scala aan producten, variërend van films, apps, games en merchandise.  

Ton Theunis (1959) is initiatiefnemer en algemeen directeur van WitchWorld. Hij werkte zeventien jaar in allerlei functies voor het ministerie van Justitie en schreef zowel non-fictie- als fictie-thrillers, alle gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen in de criminele wereld.  

Tweestrijd verschijnt eind september.    


Bron: uitgeverij De KringOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Thrillerschrijver Ton Theunis komt met fantasyboek

 

Over

Ton Theunis

Ton Theunis

Ton Theunis (Deventer, 1959) is een Nederlandse auteur, en tevens regisseur...

Gesponsorde boeken