Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Thrillerschrijvers bloggen: Bestseller (60)

Schrijven kan af en toe best eenzaam zijn (oké, soms ook niet, als de personages de hele dag in je hoofd tegen elkaar en jou kakelen), maar over het algemeen gaat het om jou en je computer. En aangezien partners, familie en vrienden ook andere dingen te doen hebben dan naar jou te luisteren, leek het Ingrid Oonincx en Anita Terpstra een goed idee om elkaar als klankbord te gebruiken. Leef mee met de ups en downs in hun schrijverschap en de opofferingen die ze ervoor doen. Maar lees ook over het plezier dat ze hebben in het schrijven en profiteer van de schrijftips die ze tussen neus en lippen door geven. | Een nieuwe blog iedere zaterdag in de oneven weken.

Ingrid: Ik vermoed dat er weinig interesse is in een campingthriller.


Judith Visser vroeg me vorige week in haar gastblog wat mijn goede schrijfvoornemen voor 2013 is. Dat is simpel: een bestseller schrijven. Dat heb ik me al vaker voorgenomen, maar tot op heden is het me niet gelukt.

Een bestseller heeft als duidelijk kenmerk dat je het boek gelezen moet hebben om erbij te horen. Eens kijken wat er op dit moment bovenaan de bestsellerlijsten staat: licht pornografische lectuur, de bekentenissen van een paar voetballers en een kookboek. Mmm, ik ben geen keukenprinses, dat valt af. Voetballen is not my cup of tea, dus … o, laat maar dan.

Ik las namelijk op Crimezone.nl dat er al een vloedgolf van erotische thrillers aankomt. Ik ben al te laat, maar mocht ik me alsnog laten verleiden tot het schrijven van zo’n opwindend werkje dan zou ik voor een pseudoniem kiezen. Ik denk namelijk niet dat ik me nog op kantoor durf te vertonen nadat ik een steamy scene heb geschreven waarin gebruik werd gemaakt van het kopieerapparaat, de nietmachine of desnoods de perforator (voor de ruigere types). Stel dat het me onder pseudoniem wel zou lukken om een bestseller te schrijven, dan zouden jullie dat niet eens weten. Dat is eigenlijk best sneu.

Over pseudoniemen gesproken: ik heb ook nog even overwogen om te infiltreren in het goedverkopende genre van de vakantiethriller. Dat is namelijk het soort boek waarin een pseudoniem de mores is. Helaas zijn mijn eigen vakanties niet inspirerend genoeg voor een carrière als vakantiethriller-icoon. Ik vermoed dat er weinig interesse is in een campingthriller. Of toch? Laat het me weten! Als je een leuk pseudoniem voor me weet, hoor ik het ook graag. Een goed pseudoniem is namelijk het halve werk ;-)

Helaas ziet het er naar uit dat die bestseller ook in 2013 niet zomaar voor het grijpen ligt. Wel komt er dit jaar een nieuwe thriller van me uit: Sluipweg. Een ‘doodgewoon’ spannend boek, waarop ik ontzettend mijn best heb gedaan en waar ik heel erg trots op ben. Intussen fantaseer ik lekker door over die bestseller, want soms zijn er ook onverwachte verkoopsuccessen. En weet je: heel af en toe komen dromen uit.

Anita, binnenkort verschijnt jouw derde boek. Wat zijn jouw verwachtingen en dromen?Over de auteur

Hebban Crew

1911 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Thrillerschrijvers bloggen: Bestseller (60)

 

Over

Ingrid Oonincx

Ingrid Oonincx

Ingrid Oonincx is thrillerschrijver, columnist en communicatieadviseur op een ho...