Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Thrillerschrijvers bloggen: Boektrailer (77)

Schrijven kan af en toe best eenzaam zijn (oké, soms ook niet, als de personages de hele dag in je hoofd tegen elkaar en jou kakelen), maar over het algemeen gaat het om jou en je computer. En aangezien partners, familie en vrienden ook andere dingen te doen hebben dan naar jou te luisteren, leek het Ingrid Oonincx en Anita Terpstra een goed idee om elkaar als klankbord te gebruiken. Leef mee met de ups en downs in hun schrijverschap en de opofferingen die ze ervoor doen. Maar lees ook over het plezier dat ze hebben in het schrijven en profiteer van de schrijftips die ze tussen neus en lippen door geven. | Een nieuwe blog iedere zaterdag in de oneven weken.


Anita: Ik wilde gewoon graag een boektrailer.


Wat stel je moeilijke vragen, Ingrid! Ik heb geen idee waarom ik voor een boektrailer voor Overmand heb gekozen. Ik wilde gewoon graag een boektrailer, net zoals ik soms graag bitterballen en warme chocolademelk met slagroom wil (oké, toen was ik zwanger). Of die ene broek, terwijl er meer dan genoeg broeken in de kast liggen te schreeuwen dat ze het daglicht ook wel weer eens willen zien.

En, om op je tweede vraag terug te komen: ik heb ook geen idee of het werkt. Dat mensen de trailer bekijken, wil niet zeggen dat ze het boek vervolgens ook gaan kopen. In het filmpje heb ik overigens wel een hypnotiserend iets (ik kan om veiligheidsredenen niet in details treden) laten opnemen die op onbewust niveau diep tot in de cortex doordringt en waardoor mensen de opdracht krijgen: koop dit boek, koop dit boek, KOOP DIT BOEK! Het is alleen uiterst experimenteel en afwachten of het ook gaat werken. Ik houd je op de hoogte.

Daarom heb ik ook altijd een plan B achter de hand. In dit geval: bij volle maan en als het regent doe ik een ingewikkeld, totaal on-sexy dansje in mijn tuin, waarbij ik in een grote zwarte pot met een eigengemaakt brouwseltje roer en de goden aanroep. Just to be sure.

Maar even serieus: een boektrailer is een extra promotiemiddel, een andere manier om je boek bij je lezerspubliek onder de aandacht te brengen. Ik ben vreselijk trots op de boektrailer. Het verhaal dat eerst alleen maar op papier bestond, is voor een klein deel vertaald naar beeld. De trailer is gemaakt door eerstejaarsstudenten en ik vind het vet knap van ze. Ze hebben alles van a tot z zelf bedacht en uitgevoerd, met echt maar een héél klein beetje hulp van mij. Mijn verzoek om Hugh Jackman the good guy te laten spelen, kon helaas vanwege budgettaire redenen niet doorgaan. Dat is het enige minpuntje.

Ingrid, jij bent nu bezig met de laatste fase van je nieuwe boek Sluipweg. Kun jij vertellen welke fasen er zijn in de totstandkoming van een boek? Welke fase is het leukst en welke het minst leuk?

Anita TerpstraOver de auteur

Hebban Crew

1911 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Thrillerschrijvers bloggen: Boektrailer (77)

 

Over

Anita Terpstra

Anita Terpstra

Anita Terpstra (Hallum, Friesland, 1974) is een Nederlandse thrillerauteur en te...