Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Thrillerschrijvers bloggen: Verfilming (61)

Schrijven kan af en toe best eenzaam zijn (oké, soms ook niet, als de personages de hele dag in je hoofd tegen elkaar en jou kakelen), maar over het algemeen gaat het om jou en je computer. En aangezien partners, familie en vrienden ook andere dingen te doen hebben dan naar jou te luisteren, leek het Ingrid Oonincx en Anita Terpstra een goed idee om elkaar als klankbord te gebruiken. Leef mee met de ups en downs in hun schrijverschap en de opofferingen die ze ervoor doen. Maar lees ook over het plezier dat ze hebben in het schrijven en profiteer van de schrijftips die ze tussen neus en lippen door geven. | Een nieuwe blog iedere zaterdag in de oneven weken.

Anita: Het spreekt natuurlijk voor zich dat ik bij de audities ben.


Mijn verwachtingen en dromen omtrent OVERMAND? Een verfilming uiteraard! Ik heb mijn lijstje met potentiële hoofdrolspelers al klaar. Hugh Jackman staat met stip bovenaan, maar mocht hij verhinderd zijn (al zal hij natuurlijk al zijn filmrollen cancellen om deze fantastische kans te grijpen), dan heb ik nog wel een reserve: Gerard Butler. Helaas is Robert Pattinson nog wat te jong voor de rol, maar misschien kunnen we hem een bijrol geven.

Deze mannen heb ik in gedachten voor de rol van Leo. Voor de rol van Joe heb ik Daniel Day-Lewis op het oog. Man, wat kan die vent acteren. Een goede tweede is Edward Norton, al zal hij voor de rol wel flink moeten trainen om zich de broodnodige spierbundels aan te meten.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat ik bij de audities ben. Voor de rest zal ik me nergens mee bemoeien, ook niet met het filmscript. Ik laat alleen in het contract opnemen dat ik een bezoek (of twee) wil brengen aan de filmset. Beetje jammer dat ik dit boek in de wildernis van Alaska heb gesitueerd, in de herfst nog wel. Ik had beter voor een warme plek zoals de Bahama’s kunnen kiezen. Had ik tussen de takes door kunnen relaxen aan het witte strand, uitkijkend over de azuurblauwe zee met een cocktail in mijn hand.

O well, misschien is dat een idee voor het volgende boek. Voordat ik het vergeet: de twee zussen moeten ook nog gecast worden. Zusjes die qua uiterlijk op elkaar lijken. Hmm, da’s nog een lastige. Het moeten Nederlandse actrices zijn, want Amy en Kirsten komen uit Nederland. Alleen vind ik die buitenlandse accenten in films zo lelijk! Of dan moet blijken dat ze niet Amerikaans of Engels zijn doordat ze met een zwaar accent Engels spreken. Mag ik dan toch voor Engelssprekende actrices gaan? Kirsten Dunst vind ik heel geschikt als Amy en Rachel McAdams als Kirsten.

Zo, de casting is (bijna) rond! Moet ik alleen nog gebeld worden door een regisseur die het boek wil verfilmen. Mwoah, klein detail…

Ingrid, wij hebben allebei journalistiek gestudeerd en deadlines zijn heilig in dat vak. Hoe belangrijk zijn deadlines als je boeken schrijft?Over de auteur

Hebban Crew

1911 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Thrillerschrijvers bloggen: Verfilming (61)

 

Over

Anita Terpstra

Anita Terpstra

Anita Terpstra (Hallum, Friesland, 1974) is een Nederlandse thrillerauteur en te...