Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Throwback Thursday: lancering!

door Martijn (Hebban Crew) 2 reacties
Hebban Fantasy is zo'n tien maanden geleden gestart. Het voelt langer en het enorme aantal artikelen dat sindsdien verschenen is, versterkt dat gevoel. We zijn het archief ingedoken om een paar geweldige artikelen van lang geleden op te rakelen. Check it out!

Lancering Hebban Fantasy

Om precies te zijn opende Hebban Fantasy op 1 juli zijn poorten met een artikel waarin uitgelegd werd wat je van het nieuwe portal kunt verwachten. In Hebban Fantasy gelanceerd! werd ook portalredacteur Debbie van der Zande voorgesteld. Er is veel veranderd, verbeterd en uitgebreid onder haar leiding, waardoor Hebban Fantasy één van de grootste portals van Hebban is én een van de meest bezochte sites over sciencefiction- en fantasyboeken in het Nederlandse taalgebied.

Subgenre Cyberpunk

Vlak na de lancering verscheen een herpublicatie van een geweldig essay van auteur Paul Evanby op Hebban Fantasy: Cyberpunk, rondleiding door een subgenre. Het is een uitgebreide verhandeling over wat Paul 'De best geslaagde promotiecampagne in de geschiedenis van de sciencefiction' noemt. Alles wat je kunt willen weten over dit subgenre is hier te lezen.

Niveaus in genrefictie

Nog een gaaf artikel uit de begintijd van Hebban Fantasy: Niveaus in genrefictie. Meestal hebben we het bij het beoordelen en bespreken van boeken over kwaliteit: 1 tot 5 sterren of een andere waarderingsmethode. In dit artikel gaat het over andere niveaus, namelijk die van complexiteit en lezerservaring. Het ene boek is nou eenmaal toegankelijker en makkelijker te begrijpen dan het andere, maar dat betekent niet dat het ene beter is dan het andere (of andersom). Lees meer over de indeling die Michael Underwood aan probeert te brengen.

Grappig om te zien: in het begin had Hebban nog niet te kopplaten die het nu heeft, vandaar dat de artikelen er misschien wat apart (de juiste term is eigenlijk 'gedateerd') uitzien in de ouderwetse opmaak. Maar laat je daar niet door afschrikken en lees een paar oudere artikelen, die nog steeds zeer de moeite waard zijn.

Reageren op de artikelen kan hieronder, maar natuurlijk ook onder de artikelen zelf!Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

468 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Throwback Thursday: lancering!

 

Gerelateerd

Over

Debbie van der Zande

Debbie van der Zande

Ik lees graag sciencefiction, fantasy, speculatieve literatuur en binnen die gen...

Paul Evanby

Paul Evanby

Paul Evanby is het pseudoniem van Paul Evenblij, een Nederlands auteur van roman...

Gesponsorde boeken