Hebban vandaag

Listmania /

Tijd om vooruit te kijken: boeken voor een betere wereld

door Hebban Crew 5 reacties
Niemand zag het aankomen, de corona-crisis, maar nu we er eenmaal met zijn allen in zitten biedt het kansen. Veel mensen gebruiken de lockdownperiode om eens stil te staan bij wat ze normaal allemaal doen en hopen een wijzer en beter mens te zijn als deze pandemie straks voorbij is. Tijd dus om naar de toekomst van de wereld te kijken, en ook een beetje naar de toekomst van jezelf!

In deze lijst kijken we vooruit: Hebban tipt boeken die je kunt lezen als je de wereld wilt veranderen (groot of klein). Als je jezelf wilt uitdagen om een beter mens te worden of als je jezelf meer open wilt stellen voor anderen. En ook handig, veel van deze boeken kun je gebruiken voor twee Reading Challenge categorieën: 'Lees een boek over de toekomst van de wereld' en 'Lees een boek over je toekomstige zelf'.

De toekomst van de aarde


De aarde warmt op en dat is problematisch. We hebben er maar één, dus we moeten er liefdevol mee omgaan. Deze boeken vertellen je meer over de aarde en het klimaat. Nog even geduld voor De toekomstige aarde, het boek verschijnt in augustus, maar heeft een hoopvolle boodschap: klimaatverandering wordt volledig door de mens veroorzaakt, en als wij het probleem veroorzaken, kunnen we het ook oplossen! Ook Red het klimaat verschijnt pas in augustus, in dit pamflet doet de Dalai Lama een oproep om gepassioneerd te werken aan een betere planeet en jezelf de vraag te stellen: Wat kun jij doen? Jonathan Safran Foer schrijft niet alleen goede romans, hij is ook heel begaan met het milieu. In Het klimaat zijn wij zegt hij dat we gezamenlijk een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van klimaatverandering. En ook Wij bepalen de toekomst is nog positief gestemd, maar alleen als we NU in actie komen!

Een betere zelf


Thuiswerken dwingt ons flexibel en creatief te zijn, maar dat blijken we best goed te kunnen. Wil jij dit graag vasthouden, of juist nieuwe dingen leren om straks veel stressvrijer door het leven te (blijven) gaan? Deze boeken kunnen je daarbij helpen. Een nieuw begin van Tony Crabbe gaat zelfs al over anders werken en leven na corona. Werk kan ook uit richt zich op stressvrij werken en Patronen doorbreken helpt je uit je routine te komen. Lees je liever zelfhulpboeken die je tegelijkertijd ook aan het lachen maken? Dan raden we je Dingen anders doen van 'the self help hipster' Lianne Keemink aan.

Beter voor anderen


Ons verplaatsen in een ander is misschien wel het tweede thema dat 2020 tot nu toe kenmerkt. Er zijn tal van mooie initiatieven bedacht om elkaar te steunen. We doen dit samen, en het is een mooie ambitie om die saamhorigheid vast te blijven houden. In Socrates op sneakers leer je vragen stellen waarmee je gesprekken kunt voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Laat je horen verschijnt in augustus en is een handleiding voor de positieve activist van nu (doel: de aardbol een mooiere plek maken). En De relatie APK zoekt het iets dichter bij huis: hierin vind je alles wat je nodig hebt om het noodzakelijke onderhoud aan je relatie te plegen. David Brooks schrijft in De tweede berg over de twee bergen die we bewandelen in ons leven, waarbij het op de tweede berg niet meer om jezelf draait, maar om anderen. Daar gaat het om het nastreven van een betekenisvol leven. Klinkt mooi, toch?


Welk boek lees jij voor de Reading Challenge categorie 'Lees een boek over de toekomst'?
Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Tijd om vooruit te kijken: boeken voor een betere wereld

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Hebban Reading Challenge Café

81 volgers

Welkom in het Café rond de Hebban Reading Challenge. Hier kun je al je vragen, opmerkingen, leestips, tipvragen en meer kwijt. Hoe werkt zo'n Challenge, waar is het voor en wat haal je eruit? De...


Gesponsorde boeken