Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Tijdmeters

Onlangs mochten we de eerste pagina's van zijn nieuwe boek al voorpubliceren en sinds donderdag ligt David Mitchells 'Tijdmeters' overal in de winkel. Hebban zet dit boek deze week centraal en mag deze titel ook drie keer verloten!

David Mitchell staat bekend om zijn eigenzinnige, sprookjesachtige schrijfstijl. Zijn boeken kenmerken zich door vele verhaallijnen die elkaar op een bijzondere manier kruisen. Mitchells bekendste werk is Cloud Atlas (Wolkenatlas), in 2012 succesvol verfilmd met onder meer Tom Hanks en Halle Berry.

Mitchells nieuwste roman, The Bone Clocks, verscheen vorige week in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam. In Tijdmeters brengt de Britse auteur ideeën en thema's uit zijn eerdere boeken op sublieme wijze bijeen. Anders dan de vorige boeken, vertelt Tijdmeters een chronologisch verhaal. Je volgt het leven van de ogenschijnlijk gewone tiener Holly Sykes, vanaf het moment dat ze van huis wegloopt tot het moment dat ze in een bijna failliete samenleving moet overleven. Op een druilerige zomerdag in 1984 ontmoet Holly een vrouw die haar om 'asiel' vraagt, in ruil voor een slok thee. Pas jaren later komt ze er achter wat de vrouw precies bedoelde met 'asiel'. De vroege verdwijning van haar broertje vormt een belangrijk raadsel dat Holly's hele leven blijft doorwerken.

Uitgever Lidewijde Paris over Tijdmeters:

"Vroeger was het paradijs. Je ging naar de boekwinkel en kocht een boek. Je wist niets van het ontstaan, de twintig voorstadia, of hoelang eraan gewerkt was. En het deed er niet toe. Zo bezien is uitgeven de hel. Jaren wacht je op een manuscript, je kent alle varianten, overwegingen en aarzelingen. Maar wat een ultiem geluk als het er dan is en het alle verwachtingen waar maakt. Dat was wederom zo met David Mitchells nieuwe roman. Wees gerust: het is weer snoeigoed."

"Fantastisch, in alle betekenissen van dat woord. [...] David Mitchell vraagt asiel in mijn hoofd; hij kan het krijgen. *****"- NRC Handelsblad

"David Mitchell laat de lezer op literair gebied alle hoeken van de kamer zien. ****"- de Volkskrant

"Je kunt je afvragen welke lezer níét aan zijn trekken komt. Mitchell is een virtuoze schrijver [...] een knappe, verbeeldingsrijke, onbegrensde, originele roman" -Vrij Nederland


Heb je de voorpublicatie van Tijdmeters gelezen en wil je dit boek graag lezen? In samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam mogen we 3 exemplaren verloten! Kans maken? Doe gauw mee met de giveaway!

Op 17 en 18 januari is David Mitchell in Nederland. Speciaal voor David Mitchell fans organiseert Nieuw Amsterdam op zaterdag 17 januari een onvergetelijke avond in De Nieuwe Liefde. Klik hier voor meer informatie.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Tijdmeters

 

Gerelateerd

Over

David Mitchell

David Mitchell

David Mitchell (1969) is een van de grootste schrijvers van dit moment. Zowel ...