Hebban vandaag

Nieuws /

Tip Keith Richards leidt tot stormloop op obscure verhalenbundel

Een bundel met verhalen uit 1940 over eenbenige zeeman die vertelt over hoe hij een been is kwijtgeraakt, blijkt het meestgezochte boek op een Britse online winkel, nadat Rolling Stones-gitarist Keith Richards deze had getipt tijdens een radioprogramma.

De gitarist koos de bundel Doctor Dogsbody's Leg van James Norman Hall uit als zijn boek om mee te nemen naar een onbewoond eiland. Het boek werd uitgegeven in 1940 en is bijna niet meer verkrijgbaar. Hall is onder meer bekend van de roman Muiterij op de Bounty, die hij samen met Charles Nordhoff schreef.

Doctor Dogsbody's Leg is gesitueerd in de kroeg Cheerful Tortoise in Portsmouth. Daar vertelt een chirurg van de Royal Navy een serie verhalen over het verliezen van een been tijdens de Napoleontische Oorlogen (1792-1815). 'Die zeeman met dat ene been komt telkens weer met een ander verhaal over dat andere been op de proppen. En hij komt er telkens mee weg', zei Richards in het radioprogramma Desert Island Discs.

Een woordvoerder van Abebooks, een soort Marktplaats voor boeken, zei dat zijn website sinds de uitzending steeds meer exemplaren van Doctor Dogsbody's Leg is gaan verkopen. 'We hebben er nog maar tien over. Het is de meestgezochte titel op AbeBooks.co.uk. Het duurste exemplaar is een gesigneerde editie uit 1940 voor 100 Britse pond (104 euro, red.).'

Een luisteraar van het BBC-programma liet weten dat zij direct na de uitzending had geprobeerd om een exemplaar van het boek te kopen, als kerstcadeau voor haar man, die een enorme fan van Keith Richards is. 'Terwijl ik op internet aan het zoeken was, ging de prijs steeds verder omhoog. Ik denk dat veel andere mensen hetzelfde aan het doen waren. Uiteindelijk heb ik er 35 pond (49 euro) voor betaald.'

Schrijver James Norman Hall (1887-1951) was een Amerikaanse schrijver die meevocht tijdens de Eerste Wereldoorlog en daarna zich op het eiland Tahiti vestigde. Daar schreef hij samen met Charles Nordhoff avonturenromans. Maar ook alleen publiceerde hij romans en poëzie.

Bron: The GuardianOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Tip Keith Richards leidt tot stormloop op obscure verhalenbundel

Gesponsorde boeken