Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

To be continued: de YA-series van dit najaar

door Lindy (Hebban Crew) 10 reacties
Houd jij er ook zo van om je volledig onder te dompelen in de wereld van jouw favoriete YA-serie? Soms moet je wel héél lang wachten op een nieuw seriedeel, maar gelukkig verschijnen er dit najaar weer een aantal vervolgdelen die je niet mag missen om jouw leeservaring compleet te maken.

September  

September is de maand van de nieuwe series. In Schaduw van de vos, het eerste deel van een nieuwe reeks van Julie Kagawa, maak je kennis met Yumeko, een meisje dat van gedaante kan verwisselen. Terwijl zij haar geheime krachten onder controle probeert te krijgen, wordt de tempel waarin ze is opgegroeid aangevallen. Yumeko is de enige die kan ontsnappen, mét een stuk van een eeuwenoude en magische perkamentrol.  

Lichtjaren is het eerste boek in een nieuwe serie van Kass Morgan, die eerder De 100 schreef (bekend van Netflix). Dit keer speelt de serie zich helemaal af in de ruimte, op een militaire elite-academie. Die laat na een aanval door een mysterieuze vijand voor het eerst studenten toe van elke planeet in het zonnestelsel. In het boek volg je vier jongeren die zich opmaken voor een nieuw schooljaar.  

Oktober  

Oktober is de maand van de tweede delen. Zo verschijnt onder andere Dag 7, het vervolg op Cel 7 van Kerry Drewery, een serie die zich afspeelt in een wereld waarin het publiek beslist over leven en dood via een reality-tv-show. In het vervolg wordt Martha Honeydew nog steeds in de gaten gehouden door de corrupte overheid. Lukt het haar toch om een betere wereld te creëren?  

Wildcard van Marie Lu is het vervolg op Warcross. Nu Emika Chen erachter is dat niet is wat het lijkt in de virtual reality-wereld van de jonge miljardair Hideo, ontdekt ze bovendien dat er een prijs op haar hoofd is gezet terwijl de toekomst van de vrije wil op het spel staat. Een nieuw spel begint.  

Hetzelfde geldt voor Meester Legende, het vervolg op Caraval van Stephanie Garber, waarin Scarlett en Donatella zich opnieuw laten meeslepen door theaterspektakel van meester Legende. Tegelijkertijd probeert Tella in ruil voor informatie over haar verdwenen moeder de ware identiteit van Meester Legende te achterhalen.  

Kristen Ciccarelli laat je in De gevangen koningin, het vervolg op De laatste Namsara, nader kennis maken met Roa, een personage dat al in het eerste deel van de ‘Iskari’-serie geïntroduceerd werd. Haar missie om missie om een tiran ten val te brengen gaat door en de schrijfster neemt je opnieuw mee in een epische fantasywereld.  

November  

Er is ook leesvoer van Nederlandse bodem. Het hart van de tijger, het derde deel in de serie ‘De Nachtuilen’ van Jeroen van Unen staat voor november op de planning. In dit magische verhaal vervolgt Tobias zijn strijd om de geheime tempels te vinden en uiteindelijk Ivor, Anca’s geliefde, te bevrijden.   

De magie is ook weer volop aanwezig in deel drie van de ‘Spellslinger’-serie van Sebastian de Castell, die uiteindelijk zes boeken zal tellen. In Talisbinder, dat zes maanden na de gebeurtenissen in deel twee begint, probeert Kellen alle slachtoffers daarvan op te sporen én te helpen. Natuurlijk niet zonder side-kick Reichis aan zijn zijde.  

Natuurlijk valt er ook weer te genieten van verhalen in koninklijke decors. Zo vult Amy Ewing haar serie ‘The Jewel’ aan met een derde deel: The Black Key. Daarin wordt Violets zusje Hazel ontvoerd door de Hertogin en dus is er voor Violet maar één oplossing: ze moet terug naar het paleis, terug naar het hol van de leeuw.  

Na de drie ‘Royals’-boeken over Ella vult Erin Watt haar serie aan met een vierde deel, Verlangen, waarin een van de andere Royals-broers centraal staat. De vrouwen liggen aan de voeten van Easton Royal, maar er is één meisje dat nee tegen hem zegt: Hartley Wright. Er volgt nog een afsluitend vijfde deel in de serie.  

De ‘Lux’-serie van Jennifer L. Armentrout nadert na deel drie in september (Opal) in november ook de ontknoping. In deel vier, Origin, zijn Daemon en Katy van elkaar gescheiden geraakt omdat Katy gevangen is genomen. Daemon zet alles op alles om haar terug te vinden en ondertussen doet Katy wat ze maar kan om te overleven.  

December

Het YA-tweeluik van Hayley Barker bestaat uit het goed ontvangen Showstopper en het verwachte Showstealer. Na de explosieve finale van het eerste boek zijn Hoshiko en Ben op de vlucht, maar de wraakzuchtige moeder van Ben is vastbesloten hen op te sporen.  

Een leuke verrassing: de ‘Renegades’-serie van Marissa Meyer krijgt niet twee, maar drie delen. In Aartsrivalen, het vervolg op Alter ego, gaat de strijd tussen superhelden en superschurken verder. Voor Nova is die extra ingewikkeld nu ze niet weet bij wie haar loyaliteit moet liggen: bij de anarchisten of de rebellen?  

Januari  

En deze seriedelen verschijnen in de eerste maand van het nieuwe jaar:  

 Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: To be continued: de YA-series van dit najaar

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken