Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

'Tofu' is genomineerd voor het Gouden Kookboek 2022

De vijf beste en smakelijkste kookboeken van het afgelopen jaar zijn gekozen en maken kans op het Gouden Kookboek. Het zijn dé cadeautips voor de feestmaand december, dus vertellen we je er graag meer over. Inclusief recept!

Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek. Een vakjury kiest de vijf allermooiste, beste, meest verrassende kookboeken: de Zilveren Kookboeken. Het publiek kan vervolgens stemmen op Het Gouden Kookboek 2022, dat bekend wordt gemaakt aan de start van de Kookboekenweek. Van 4 tot en met 13 november staan het kookboek en de liefde voor gezellig koken en lekker eten centraal bij de boekhandel en bibliotheek.

Stem nu op het Gouden Kookboek 2022!

Tofu van Emma de Thouars

Op haar reizen door Azië is Emma de Thouars verliefd geworden op tofu; door de variëteit in soorten en hoeveel kanten die je ermee op kunt. Aan de hand van duidelijke productinformatie, (reis)verhalen en veertig recepten laat Emma zien dat tofu niet alleen een vleesvervanger is, maar vooral een op zichzelf staand, heerlijk product.

Van Szechuanese mapo tofu tot in z’n geheel gefrituurde tofu met knoflookcrispies en kleverige saus. Tofu is zelfs heerlijk in desserts, zoals vegan chocolademousse of tofupudding met suikersiroop.

Emma de Thouars is culinair schrijver en receptontwikkelaar. Na haar studie reisde ze een jaar door Azië om zo veel mogelijk rijst te eten. Alle culinaire inspiratie die ze daar opdeed, vind je nu op Instagram (@emmadethouars). Daar plaatst ze dagelijks receptvideo’s: van simpel roerei met tomaat tot zelfgemaakte tofu. In 2020 verscheen haar eerste kookboek Amazing Asia, dat in 2021 werd opgevolgd door Emma’s Amazing Asia vega.

Het recept: agedashi tofu

Bij elk genomineerd kookboek tonen we één heerlijk en bijzonder recept. Voor Tofu is dat 'agedashi tofu', een gefrituurde tofu die wordt geserveerd in een bouillon op basis van dashi.

'Het lekkere daarvan is dat een deel van de knapperige laag van de tofu een beetje zompig wordt, en een deel knapperig blijft. Normaal gesproken wordt er katsuobushi op geserveerd, maar laatst kreeg ik bij een ramenrestaurant een variant waarbij de geschaafde bonitovlokken met de tofu mee waren gefrituurd. Daardoor verandert de smaak totaal en krijg je heerlijke knapperige laagjes. Daarnaast ziet het er heel chic uit, terwijl het helemaal niet meer moeite is.' – Emma de Thouars

Bekijk hier het recept

Ook genomineerd

Stem nu op het Gouden Kookboek 2022!Over de auteur

Hebban Crew

2528 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Tofu' is genomineerd voor het Gouden Kookboek 2022

 

Gerelateerd

Over

Emma De Thouars

Emma De Thouars

Emma de Thouars is culinair schrijver en receptontwikkelaar. Na haar studie reis...